fredag 1 augusti 2008

Framgång nås via falafel!

En invandrare i Rosengård har gjort succé med sin hemgjorda falafel. Han började med en enkel vagn för femton år sedan och nu har familjen sju restauranger. Kanske kan det till och med bli en fabrik snart och export till hela Europa om han får tag på riskkapital.
”Letar du efter pengarna kommer dom att gömma sig, men satsar du på kvalitet kommer pengarna att leta efter dig”, är hans devis.
Det var smart sagt.
Det finns ett bra recept på falafel på www.tasteline.com. Det är enkelt att göra och en delikat rätt. Bland det bästa araberna har kommit på i matväg. Det påminner om våra köttbullar och är busgott ihop med pasta och örtkryddad tomatsås. Och så slipper man snuskfärsen. Smeten som man gör falafelbollarna av består av mosade kikärter, ägg, mjöl, vitlök, kummin, salt och peppar. Man behöver inte fritera som araberna gör utan det går bra att steka i vanlig stekpanna. Det är en väldigt billig rätt också.
Rekommenderas!

Stackars Jack på ett ungefär;
Dagen gryr
Och ditt äventyr
Som aldrig vill komma igång
Din skiva tycks ha fått sig ett hack
Pipor, pulver och smack
På det går man bara back

På röka, göka och kröka går man också bara back. Det är det som är problemet, för det är ju det vi alla gillar bäst…
Det måste vara Guds egen ironi.
Men i dag blir det renlevnad för mig i alla fall. Det behöver man då och då.

Apropå Pridefestivalen slår det mig ännu en gång att dom homosexuella verkar vilja tro att livet är en schlager. Det är den musik som den gruppen är som tokiga i. Den som slår ifrån sig den jobbiga verkligheten och håller alla salta sanningar borta.
Det får mig att undra lite grand vad det är dom flyr och vad dom är så rädda för?
Får mig att undra helt politiskt inkorrekt vilka dom egentligen är, bortom sin sexualitet?
Eller mår dom bara så jädra dåligt att dom ständigt måste använda musiken som en fix och en peppning och en verklighetsflykt?
HBT-personer brukar ju anses som intelligenta personer, men att Fyra bugg och en Coca-cola drar till sig allmänt jubel tyder ju närmast på lätta hjärnskador…