tisdag 12 januari 2021

N A T T E N

Det enda som återstår av livet nu, är en transportsträcka till döden. Jag tror inte på livet längre i sig. Det är meningslöst.

Alla väntar på kvällen.

Alla väntar på natten.

Alla väntar på sömnen.

Alla väntar på döden.

Alla väntar på den stora showen.

Livet har vi gett upp.

Man glider med åren ifrån ljuset och in i mörkret.

Har man ingen alkohol hemma är dagarna meningslösa.

Det är så för de rika också.

Vi är förförda av natten, förförda av media. Därför skyr vi nu ljuset.

Vårt samhälle är byggt kring principen att man ska stå i en fabrik om dagarna. Nu när de flesta fabriksjobb är borta, har vi tappat bort oss i tillvaron. Vi hade haft det bättre om vi stannat på landet. Nu tvingas vi leva genom media istället: vår sista lägereld.

Det måste finnas ett svar.

Ska man ha en chans idag måste man bli offentliganställd och berika sig på skattemedel. Det finns nästan inga andra vägar kvar. På så sätt är Sverige ”den sista sovjetstaten”. Var det vi som domesticerade vetet, eller var det vetet som domesticerade oss? Inte så många människor producerar värden längre, de flesta har symboliska jobb. Många fabriker, som t.ex. Barillafabrikerna i Italien är nu helautomatiska.

Maskinerna har tagit över.

Men är de verkligen våra vänner, när vi inte behövs själva längre.

 

Fotnot:

Var tredje förvärvsarbetande svensk arbetar inom den offentliga sektorn. Varannan svensk arbetar inte alls. Det innebär att 7 av 10 svenskar är beroende av allmänna medel. Jag tror inte det var mycket värre i Sovjetunionen på den tiden det begav sig. Även många privata aktörer är beroende av staten. Som t.ex. SvD som tar emot 50 miljoner i bidrag varje år, och läkemedelsbolagen som får sin betalning via regionernas pengar. Under coronakrisen får många privata bolag stödfinansiering av det offentliga, så säg den som inte är bidragsberoende i Sverige. Även kungahusets pengar är ju skattepengar. Och bönderna får ju i sin tur stora bidrag från EU. Inte ens de är lönsamma alltså. Vill man skoja till det litet, kan man säga att de enda som klarar att dra in pengar av egen kraft är de unga kvinnliga modellerna.