måndag 25 november 2019

Rättegången mot Cissi Wallin

Wallin hävdar att en våldtäkt ägde rum 2006.











Det började med att skådespelaren Cissi Wallin polisanmälde journalisten Fredrik Virtanen för att ha drogat och våldtagit henne vid en tidpunkt för några år sedan.
Den utredningen lades ned av åklagaren.
Det brukar bli så med de här tjejerna som hävdar våldtäkt. Inom polis och rättsväsende ser man alla unga kvinnor som horor, även om man inte säger det. Därför har tjejer svårt att hävda sin rätt när sådant här inträffar.
Nu har Fredrik Virtanen anmält Wallin för förtal, eftersom hon skrev om den påstådda våldtäkten på internet, och denna rättegång avslutades i dag. Dom meddelas om två veckor.
Hur kommer man då att döma i detta mål?
Oftast är ju domare och nämndemän just män. Så då blir det som vanligt nuförtiden ”killarna mot tjejerna” och då dömer man till Virtanens favör och Cissi Wallin tvingas att betala böter och det skadestånd på 260 000 kronor som krävts.
Så tror jag att det kommer bli.

I januari 2020 kommer filmmogulen och sexualförbrytaren Harvey Weinstein, 67, att ställas inför rätta i USA. När det rör sig om väldigt flagranta och upprepade fall av grova sexbrott, brukar domstolarna däremot utdela väldigt hårda straff mot männen, vilket vi nog kan förvänta oss i Weinsteinrättegången.
Det var ju på grund av rädsla för ett mycket långvarigt fängelsestraff miljardären Jeffrey Epstein, 66, begick självmord i häktet i augusti i år. Han hade förgripit sig systematiskt på unga flickor tillsammans med andra rika män.
I torsdags greps en finsk välkänd kulturprofil i Helsingfors misstänkt för att under flera års tid lurat unga tjejer till sin villa via sin teater, och sedan utnyttjat dem. Brottsrubriceringen är grov människohandel. Denne man har fått miljontals kronor i statliga kulturbidrag.