torsdag 8 augusti 2019

Utomjordisk teknologi och ministerparoxysmer

Ett UFO på besök.











Jag undrar om det är möjligt att bygga jetplan eller svävare som drivs med atomkraft. Det låter som utomjordisk teknologi. Wow, vilken idé! Kom ihåg var ni hörde det först.
På TV10 ett program om storstaden Astana i Kazakstan där den hypermoderna nybyggnationen fullkomligt exploderar nu. Det gör den på grund av att Kazakstan efter sin självständighet får in stora oljepengar som tidigare gick till Sovjetunionens statskassa. Kazakstan är efter Kina, den snabbast växande ekonomin i världen.
Ännu en liten slamkrypare inte så många känner till.
Finns det pengar, så finns det god vilja.
Kazakstan är ett till ytan stort land, sex gånger större än Sverige. Men man har bara 17 miljoner invånare.
Än så länge är det så i världen, att för en region ska vara framgångsrik måste det finnas tillgång till olja att pumpa upp och sälja. Eller så ska det finnas ett stort teknologiskt kunnande.
Tidigare landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C) står nu åtalad för tre fall av sexuellt ofredande. Till sitt försvar hävdar han att det hela beror på en ”fysisk åkomma”. Han har ont i benen och knutor i händerna som kräver massage, och då kan han ha ryckt till och ofrivilligt tafsat på kvinnorna i fråga.
Menar han att han har sexuellt inriktade spasmer och paroxysmer som en cp-skadad?
Det var den sämsta bortförklaring jag hört.
Nu förkortar man ju som bekant Centerpartiet med ett C. Men (CP) är också ett tänkbart alternativ.
Enligt synonymlexikonet definieras ”paroxysm” som ett häftigt eller krampaktigt sjukdomsanfall; krampaktigt utbrott av skratt eller gråt.
Vissa kvinnor är så vackra att de kan ge upphov till häftiga krampanfall,
så kallade paroxysmer.