Flygande Jacob i ny tappning. Foto: Patrik Nyberg |
Nåväl, i dag har jag experimenterat fram en ny pastagratängrätt. Jag kombinerade detta recept på Flygande Jacob från Ica, med ett paket gnocchi, 3 dl riven ost, 1 liten aubergine och 1 lök. Sedan tog jag dubbel sats på gräddsåsen och vände ned rivosten i den. Tärnad aubergin och hackad lök ska fräsas. Blanda ihop allt utom gräddsåsen ovan i en stor kastrull eller bunke. Ta 2 bananer. Även jordnötterna ska i bunken. Fördela i två smorda rätt stora ugnssäkra formar. Slå och fördela sedan grädd-, chilisås- och ostblandningen över. Gratinera som Ica säger 20-25 minuter i mitten av ugnen på 225 graders värme. Man kan mot slutet dra ned till 200 grader. Håll koll så det inte blir bränt. Servera med grönsallad och en vinägrett.
Resultatet gav mig en indisk känsla. Som om man åt på lyxrestaurang i Bombay. Lite originell smak kanske, men kul. En smygisrätt som växer med tiden.
Satsen ger 8-10 portioner.