fredag 20 maj 2011

Världen och Half Life 2



Nu är det polisen och militären mot det protesterande folket i Spanien också, förutom i Grekland och i stora delar av arabvärlden.
Jösses, var ska detta sluta?
Ni vet ju vad som pågår just nu i krokarna, och min tanke är att det här börjar likna storyn i Half-Life 2. Rätta mig om jag har fel, men i det spelet har vi ju frihetshjälten Gordon Freeman och de numerärt underlägsna rebellerna mot de ondskefulla och mäktiga, tungt beväpnade Combine Forces som står under ledning av en grym envåldshärskare, Dr. Breen, som bara kommunicerar med det förtryckta folket via TV-skärmar på gatorna. I övrigt är han osynlig. (Det är lite som med Reinfeldt, man ser honom bara i media, men ingen vet om han finns på riktigt.)
Jag tror att vi inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att ha beväpnad militär stå mot folket överallt i hela världen. Då kommer tillvaron att visa sin sanna natur, vad makten egentligen ska ha alla sina vapen till. Just det, att skydda sitt eget orättfärdiga system mot alla uppviglare. Det är vad det handlar om, inte att kriga stater emellan. För alla i toppen är ju så otroligt goda vänner i dag, och maktens män har det ju så bra, vad skulle de bråka om? Nej, det är folket och motståndsrörelsen man vill kväsa i denna värld, precis som i spelet.
Folkets hopp står nu till den enda fria människan i världen; Gordon Freeman.
Kommer han att träda in i kampen ännu en gång och ta sitt ansvar, eller har han tröttnat på folk och fä, och väljer de ondas sida istället?