tisdag 10 mars 2009

Anna Malle och Missy - två kusliga porrstjärneöden


Födda nästan samma dag i september 1967, men på två hundra mils avstånd, skulle deras öden komma att sammanflätas på ett kusligt sätt ända in i döden. Jag pratar om porrstjärnorna Anna Malle och Missy. Anna Malle var den perfekta brunetten och småstadstjejen som växte upp i Fort Knox, Iowa. Missy var den perfekta blondinen från Kalifornien. Ovetandes om varandra valde de samma tvivelaktiga karriärväg genom att spela in små amatörfilmer. Båda upptäcktes av industrin och gjordes snabbt till porrbranschens två största megastjärnor runt millennieskiftet. De var med i samma filmer och de gick på samma swingerfester. Båda var givetvis multimiljonärer och de bodde i samma område i L.A. Det var två framgångssagor utan dess like, hela den undre världen låg för deras fötter. Alla snuskhumrar älskade Anna Malle och Missy. De fick verkligen uppleva den amerikanska drömmen i kvadrat.
I dag är båda döda. Strax efter att de dragit sig tillbaka kom smällarna. Blonda, stenhårda Missy fick en mental kollaps och blev därefter religiös. Ett par år senare tog hon livet av sig via en tablettöverdos, 41 år gammal. Anna Malle var på väg till en erotikmässa i Las Vegas i sin Ferrari, när hon körde ihjäl sig, 38 år gammal. Hon bar inte bilbälte.
Födda samtidigt, senare vänner och framgångsrika kollegor, och båda drabbade av ond bråd död i fyrtioårsåldern. Det känns nästan regisserat. Eller var de bara två ljus som brann i båda ändar?