Rigatoni Pasta Diablo Chorizo. |
Det här är en rätt jag snappat upp på Balkanrestaurangen Drina i Kista i Stockholm, och som blivit en av mina favoriter vad gäller vardagsmaten. Rätten är i och för sig busenkel, men ger väldigt mycket satisfaction för pengarna. Servera gärna med en kall 2,8:a till.
Du behöver följande:
500 g Rigatoni-makaroner
6 chorizokorvar
3 dl grädde
4 klyftade tomater
En halv tärnad zucchini (om så önskas)
4 vitlöksklyftor
1 msk senap
1,5 tsk salt
1,5 tsk het curry
1,5 tsk chilipeppar
1 tsk cayennepeppar
Riven ost till servering
Fryst persilja
Gör så här:
1. Koka pastan al dente.
2. Stek upp den myntade korven och zucchinin.
3. Tillsätt grädde, tomat, senap, salt och kryddor.
4. Låt småkoka 5-10 min.
5. Blanda i rigatonin.
6. Servera med riven ost och persilja.
Lucifero, quella bella!