söndag 2 juni 2024

Mat: Rigatoni Pasta Diablo Chorizo

Rigatoni Pasta Diablo Chorizo.
















Det här är en rätt jag snappat upp på Balkanrestaurangen Drina i Kista i Stockholm, och som blivit en av mina favoriter vad gäller vardagsmaten. Rätten är i och för sig busenkel, men ger väldigt mycket satisfaction för pengarna. Servera gärna med en kall 2,8:a till.


Du behöver följande:

500 g Rigatoni-makaroner

6 chorizokorvar

3 dl grädde

4 klyftade tomater

En halv tärnad zucchini (om så önskas)

4 vitlöksklyftor

1 msk senap

1,5 tsk salt

1,5 tsk het curry

1,5 tsk chilipeppar

1 tsk cayennepeppar

Riven ost till servering

Fryst persilja


Gör så här:

1. Koka pastan al dente.

2. Stek upp den myntade korven och zucchinin.

3. Tillsätt grädde, tomat, senap, salt och kryddor.

4. Låt småkoka 5-10 min.

5. Blanda i rigatonin.

6. Servera med riven ost och persilja.


Lucifero, quella bella!