måndag 20 januari 2020

Elle-galan

Elle-galan handlar mer om gästerna än om mode.










”Det är inte för intet som Micael Bindefeld kallas för festfixarnas festfixare. Han besitter makten att styra över gästlistorna på de hetaste festerna där alla kändisar vill synas. Men ingen inbjudan är lika åtråvärd som Sveriges mest glamourösa tillställning: Elle-galan.” Skriver Expressen i dag.
Vilket skitsnack.
Elle-galan är bara skit och föga glamourös, det vet jag vid det här laget.
Alltid i matsalen på svettiga gamla Grand Hôtel. Det enda ställe Fattig-Sverige har och någonsin har haft.
Pulled pork för 39,90.
Och man tävlar vanligen om att klä sig fulast.
Man får sippa litet på en billig crémant och låtsas vara intresserad bland puckona.
Vad är det för glamouröst med det?
Människorna jag har omkring mig är inte mentalt friska. De är totalt utvecklingsstörda. Det måste man komma ihåg. De ser vid första anblicken normala ut, men under ytan är de hjälplösa små barn på FUB-nivå, det är det otäcka. Så är det överallt i Sverige. Det är därför alla slickar röv på snygga kändisar i det här pundarlandet. Som om det vore lösningen på våra ekonomiska problem.
I inavlade småbyar på vischan är ALLT utvecklingsstört. Och folk är på samma IQ-nivå som cp-rednecksen i filmen Den sista färden.
Lyxfällan visar också vilken IQ-nivå vanligt folk är på.
”Årets fattigaste månad – så gör du bra affärer”, är en annan rubrik i Expressen i dag. Dessa stackars idioter som alltid lever ur hand i mun, som anden Mya sa i natt. Ännu ett exempel på Lyxfällanmentaliteten som väldigt många går omkring med. Men man definierar sig inte som proletär, för man upplever att man lever ett liv i lyx, trots att man inte har något på kontot.
”Gazzas förmögenhet nu slut”, är en tredje rubrik. Ja Paul ”Gazza” Gascoigne tjänade hundratals miljoner i Premier League på 90-talet och var på den tiden tokhyllad i kvällspressen. Han var den epokens Zlatan. Nu är pengarna bortslösade och bortsupna och vi ser ännu en människa utan IQ framträda.
Somliga hjältar blir aldrig män. Och somliga män blir aldrig hjältar.
Skyll dig själv, soccer asshole. För regel nummer ett är att skydda kapitalet. Regel nummer två är också att skydda kapitalet. Och regel nummer tre är att komma ihåg regel nummer ett och regel nummer två.
Men dessa ytterst enkla principer fattar aldrig tjockskallarna inom fotbollen. Gazza tvingas nu göra comeback på fotbollsplanen för att tjäna några pund som cirkusartist, för han kan ju inget annat. Han är 52, så nu blir det väl division 12. Där är pengarna inte riktigt lika stora som i Premier League. Leguanligan.