tisdag 23 mars 2010

Hedmans hårda fall och de svenska naziungarna


Magnus Hedmans ekonomi har visst kollapsat helt. I förra veckan gick hans företag i konkurs och inom kort går hans lyxvilla ut till försäljning. Dessutom har han en stämning från Magdalena på halsen på en miljon som han inte kan betala. På några få år har han fallit som en sten. Och detta med att de som går den breda vägen alltid faller förr eller senare var jag ju inne på i mitt senaste inlägg. Och än en gång bevisas alltså detta. Detta är den gudomliga komedin helt enkelt. På tio år har paret bränt 100 miljoner. Hedman blev jätteförvånad och jätteglad när han upptäckte en rest på 40 000. ”Min klient är i princip utblottad”, säger hans advokat. ”En klassisk kvinnofälla”, säger Magdalenas advokat i målet. Som utomstående måste man nog betrakta vackra kvinnor med smak för lyx som en klassisk mansfälla också. Och det är väl det systrarna Graaf har marknadsfört sig som också; som riktigt exklusiva damer. Och då blir det också ganska dyrt att leva som ni märker. Och sen är det väl så att sportkillar har mer i benen än i huvudet. Är inte så värst begåvade eller ekonomiska och brukar ofta hamna i fel omgivningar med fel människor. Det är ju en livets klassiker, och här ser vi ännu en repris på detta.

En annan intressant grej är att det finns gott om gamla nasseungar i det svenska samhället och i vårt kulturliv. Det var bara en sak som slog mig plötsligt. ABBA-Annifrid Lyngstads farsa var nasse. Författaren Ernst Brunners farsa var nasse. Drottning Silvias farsa var också nasse, liksom IKEA-Kamprad själv var nasse under kriget. Och det finns säkert många fler. Är denna smygfascism en fortsättning på kriget?

Jag bara undrar.

Det är lite som i boken Pojkarna från Brasilien, där Hitler klonas i massupplaga för att kunna göra en framtida comeback i världspolitiken.

Det finns nog gamla övervintrade nazister i vartenda kvarter i dagens Sverige. Det här kan vara större än någon anar.

So God save the queen and the fascist regime.