torsdag 1 augusti 2024

Djävulens frestelser

"Följ med mig och jag ska ge dig hela världen."








Böj er för Gud och stå emot Djävulens frestelser, står det i Bibeln. Frestelserna handlar om knark, brudar, bärs och cigg. Och pengar. God mat och frosseri kan det handla om också. Att överäta. Även lyx i olika former kan betraktas som synd. Liksom maktmissbruk.


Enligt rättrogna och bibelkunniga kristna frestar oss Djävulen på tre sätt:

1. Genom köttets vällust.

2. Genom skönhet.

3. Genom att appellera till vårt högmod och vår världsliga fåfänga.


Där kom småfåglarna. Det är ett tecken. De är svårflirtade. Det betyder att ”tanken är rätt”.

Man tror från kristet håll att Djävulen frestar människan för att förstöra Guds plan med jorden. Djävulen vill se så många själar som möjligt hamna i helvetet.

Oftast handlar Djävulens frestelser om sex, men det kan också handla om annat. Pengar, alkohol och knark t.ex.

Jag tycker dagens kristna verkar vilja dölja vad som är syndfulla handlingar i livet och vardagen. Man har en tendens att vilja göra frågan om synd till en intellektuell och abstrakt fråga snarare än en konkret fråga. För det kostar ju mindre. Men munkarnas och nunnornas liv illustrerar ju vilka handlingar man ska undvika.

En präst med lyxvilla, vinkällare och BMW. Det låter syndigt för mig. Men det vill de stöpa om till en hjärtefråga. Så är de kristna i dag. De lever i lyx, men envisas med att intellektualisera allt.

Kristendomen är ju fallen i dag. Den är bara att skita i. Enligt satanisten Anton LaVey spelar nu alla ’Djävulens spel’. Även de kristna.

Det är synd att dölja vad som är synd. Det står uttryckligen i Bibeln. Där tycker jag många kristna syndar i dag. Där är indiska guruer mer ärliga.

Gamla Testamentets matförbud i Bibeln upphävs i Nya Testamentet. Kristendomen har inga matförbud förutom frosseri. Inga dryckesförbud heller, mer än dryckenskap, som är synd.

Jesus säger i Bibeln att han ska ”bevisa synden” när han kommer tillbaka, eftersom många, kanske de flesta, inte ens tror att den existerar.

Det heter från kristet håll att ingen människa klarar att vara helt felfri och helt utan synd.


Det finns inget roligare än att käfta med kristna.