Vi får ta det här lite kort nu.
För
det är komplicerat.
Jag
ska nu tipsa om det New York Times kallar ”life-changing food”.
Det
här är så nytt att det inte ens finns bilder på det på internet.
Pizzabagaren
Andrew Bellucci från New York är upphovsmannen bakom rätten.
Han
dog bara 59 år gammal förra året när han stod och tillagade den.
Bellucci kallades ”Don of dough” i
New York.
Fritt översatt “pizzakungen”.
Han skapade “musselpajen”.
Och
det är den vi pratar om här.
Det
är alltså den som kallas life-changing i amerikansk media.
Alla
i New York föll för Belluccis musselpaj.
Jag
har testat en hemlagad variant, som jag gjorde själv, och den är enorm.
Som
en flodvågsorgasm.
Sen
kommer det cyniska snuskgarvet.
Och
man mår skitbra av den.
Det
stämmer som man säger i New York.
Det
här är något helt nytt.
Nu
finns inget recept på den här, men man kan utgå från en vanlig västerbottenpaj
och bara tillsätta en stor burk Abbas eller Limfjords musslor i fyllningen.
Musslorna
ska fräsas i olivolja med 1 dl hackad persilja och 4-5 pressade vitlöksklyftor.
Ha
gärna lite crème fraiche i fyllningen också.
Plus
en liten klick på pajbiten vid serveringen.
Till
har man en grönsallad och ett torrt vitt vin.
Då
är det orgasmvarning på anrättningen.
Och det är det man gillar i det luttrade New York.