onsdag 25 november 2015

American Pan Pizza för nybörjare

Godare än köppizza!

Här kommer ett kanonrecept på panpizza till alla er som vill ha god hemmapizza billigt.

Deg till en långpanna:
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
3 dl mjölk

Gör så här: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt sedan margarinet och finfördela med fingrarna. Ha sist i mjölken och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tillsätt ett par nypor mjöl om degen är för kladdig. Klart.
Smörj långpannan med matfett. Kavla ut degen på mjölad diskbänk. Lägg över den på plåten så att den täcker hela.
Fördela en burk krossade tomater över degen. Salta litet och strö över pizzakrydda.
Välj valfri fyllning, tex finskuren skinka eller salami, en stor burk champinjoner, kanske lite rå lök, paprika, feferoni eller oliver . Avsluta med att strö över 300-400 g riven ost.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min vid 225 graders värme.

Klart!

Vill man snitsa till det litet som på pizzeriorna, så kör man med reducerad äkta italiensk tomatsås och lägger korvskivor och oliver ovanpå osten, så blir det både godare och snyggare.