onsdag 2 oktober 2019

Samsung Galaxy A40

Samsung Galaxy A40 har både fingeravtryck och ansiktsigenkänning.











Jag har köpt ny mobil. En Samsung Galaxy A40 för 2600 kr. Är man om sig och kring sig kan man få tag på den ännu billigare. Det är en budgetmodell från Samsung, men den är otroligt bra. Den har allt man behöver. Jag upplevde ett klart lyft från min gamla Iphone, särskilt när det gäller bildkvaliteten på skärmen. Batteritiden är kanske inte superb, men räcker i alla fall drygt ett dygn och telefonen laddas mycket snabbt, på en timme ungefär.
En liten mystisk sak behöver jag dock informera om. När du får inkommande samtal räcker det inte med att bara trycka på gröna knappen för att svara. Du måste toucha och sedan dra fingret utanför cirkeln. Då fungerar det. Likadant med timern när den har räknat ned.
Stegräknaren är kanske inte den allra bästa, men med Google Fit-appen tycker jag att det fungerar riktigt hyfsat.
Volymknappen till hörlurarna har du upptill på höger sida. Hörsnäckorna som följer med har ett mycket fint ljud.
Loggar du in med fingeravtryck behöver du bara sätta fingret mot sensorn på baksidan, så går telefonen igång, du behöver alltså inte trycka på strömknappen, som sitter nedtill på höger sida.
Menyn för wifi, flygplansläge och ficklampa har du på en drop-downmeny ovantill på skärmen.
Apparna finns på en undermeny som du drar upp i nedkant på skärmen. Här hittar du en riktigt bra FM-radio i Samsung-mappen.
Galaxy A40 har även QR-scanning för internetbanken och tre kameror. Två baktill och en framtill på 25 megapixlar. Kvaliteten på bilderna blir utmärkt.
När du laddar mobilen, ska du först sätta i usb-kontakten, därefter stickkontakten i väggen. När laddningen är klar drar du först ur usb-kontakten, därefter stickkontakten. Samsung betonar att bara deras egna sladdar och laddare får användas. Tänk på det när telefonen börjar bli några år. Pirattillbehör kan leda till en batteriexplosion.
För att visa batteriprocenten i statusfältet, gå in på inställningar, sedan aviseringar, statusfält och slå på visa batteriprocent.
På det hela taget en väldigt bra smartphone för det modesta priset. Glöm inte att läsa den inbyggda bruksanvisningen. Det finns ytterligare en del man bör känna till, som nattläge, klockstil och ljusinställningar t.ex.
Mitt betyg:
Kvalitet: 4/5
Prisvärdhet: 5/5

Bra appar att ladda ned till din Galaxy i Google Play-butiken:

ViaMichelin (World Route Planner) - Planerar körning och beräknar avstånd mellan olika orter i hela världen. Killer app. Gratis.
Michelin Guide Europe - Hitta de bästa restaurangerna på Europaresan. Killer app. 185 kr.
Bring! - Mycket snygg och lättanvänd schweizisk matinköpslista. Killer app.
Diverse språklexikon för resan. - Från 19 kr.
Google Fit - Förbättrar precisionen på A40:ans inbyggda stegräknare. Håller även koll på hjärtat. Gratis.
GTasks - Praktisk kom-ihåg-lista. Gratis.
Tv.nu - Snygg tv-tablå. Gratis.
Omni - Fyllig nyhetssajt. Gratis.
Omni ekonomi - Fyllig börsinformation som hjälper dig tjäna pengar. Killer app. Gratis.
Mirror - En av Storbritanniens allra bästa kvällstidningar. Fullt ös för jämnan. Killer app. Gratis.

Skyddande mobilskal till Galaxy A40 finns hos bl.a. Kjell & Company från 200 kr.

(Detta är ej ett sponsrat inlägg.)