tisdag 8 oktober 2019

Kaffemysteriet och de trilskande gudarna

"It´s a cup of coffee."










Tittar på kaffebryggare på Elgiganten. Det finns över hundra ”bakelser” att välja på i olika prisklasser, men kunderna ger underkänt på i princip varenda en. Alla möjliga mystiska fel har de. Allt från att de fräser för mycket, till att kaffet smakar plast, blir för blaskigt, för beskt eller för kallt.
De som får bäst betyg är de otympliga 80-talsmodellerna i retroplast från Melitta. De är också fulast.
En och samma supermoderna Philipsbryggare får en klar femma i betyg av vissa recensenter och en klar etta av andra. Som villrådig konsument begriper man ingenting.
Kaffet smakar inte längre gott som Kjell Höglund sjunger i låten De refuserades salong.
Det här är det uppenbarligen något hokuspokus med.
Men jag vet något. Att gudarna håller på och jinxar med vårt kaffe är en klassiker från himlen. Och det gör de för att de tycker att svenskarna är falska och fåfänga.
Lätt det är för de eviga att lyfta en dödlig till glans, och att förnedra henne. Homeros. Han och Maharishi Mahesh Yogi har bästa förklaringen av gudarnas läggning, som nyckfulla och jäkligt elaka av sig. Det är ju det den gamla herrklubben Rotary tror också. Det är inte en god kristen mys-gud som sitter och håller i allting. Kristendomens lära om den hundraprocentiga godheten som dygd är en stor fet bluff. Gudarna är inte ens goda själva. Och de har intresse av att dölja den sanningen för oss. Sanningen är att gudarna har som målsättning att få så många som möjligt av oss att framstå som riktiga idioter under våra liv.
Löfbergs kafferosteri i Karlstad brann som av en händelse för en vecka sedan.

Och Löfbergs Lila brygg mellanrost är det godaste bryggkaffet.

(Detta är ej ett sponsrat inlägg.)