tisdag 30 september 2008

Världen är kaputt

Världens börser säckar ihop allt mer. Företag på företag, börs på börs slaktas av marknaden. Det verkar som om ingen gör några vinster längre. Man får intrycket av att alla företag bedöms vara halvt om halvt konkursmässiga och har mer utgifter än intäkter.
Anrika trygga Volvo har sagt upp flera tusen anställda i år. Gamla traditionella ekonomiska hörnpelare i USA faller en efter en. Marknadens optimism är snart all-time low.
Det går helt enkelt inte så bra för kapitalisterna just nu och det gläder mig som den stora antikapitalist jag är.
Världen är kaputt men det skiter jag i.
Jag tror det har att göra med den nya girigheten som breder ut sig överallt. Alla är penninghungriga odjur nuförtiden och inte längre människor. Då blir allt vidrigt och outhärdligt omkring oss. Och det syns på folk i dag vad dom går för. Det syns att alla är fallna. Därför är det svårt att leva normalt i detta läge. Det är bättre att vänta på att skiten ska skära ihop totalt så att möjligheten uppstår att få börja om från scratch igen. Bygga en ny värld på ruinerna av den gamla.
För ju mer vi jagar pengar, desto mer dör livet, så funkar mekaniken. Till sist finns inget kvar av värde att försvara och heller inget vettigt liv att överhuvudtaget ens köpa sig.
Då är världen och vi själva bankrutt och den dagen närmar sig med stormsteg.

PS Barkaby sportflygplats i Järfälla läggs ner vid årsskiftet, så nu kan inte IT-konsulterna längre flyga sina maskiner till jobbet. Så tragiskt.
DS En 23-åring i Eskilstuna döms till ett års(!) fängelse för att ha snattat två DVD-filmer a´49,90 kronor på Coop. Det var ju verkligen tragiskt! Eller snarare tragikomiskt. Snacka om nolltolerans.
DS2 Alex Schulmans nya ser blid ut. Då har hon väl äntligen hittat sin lizard som kan förnedra henne litet? Gå ut på stan med henne i hundkoppel osv. Kärleken är verkligen så blind som dom säger att den är, om inte blindare.