söndag 21 september 2008

Alla säger samma sak, fast på olika sätt


Alla kulturens främsta personligheter säger samma sak, fast på olika sätt. Alla de som fortfarande har några känslor kvar och klarar en hyfsad analys, som Lundell, Robbie Williams, Öijer, Maja Lundgren, Kjell Höglund, Cohen mfl, mfl.
Det alla säger är att västvärlden på något sätt har spårat ur och att vi lever i riktigt dåliga tider mänskligt sett. Rent humanekologiskt är någonting på tok.
Ändå ser inte dessa herrar och kvinnor att någonting viktigt förenar dem utan de ser varandra inbördes som värsta konkurrenterna, värsta idioterna.
Det är väl också symptomatiskt?
Ett tidens tecken om något.
Kapitalisternas ekonomiska piska har avhumaniserat oss alla, och i dag är vi inte i första hand medmänniskor utan konkurrenter indragna i ett blint krig. Och detta gäller även kulturens främsta.
Ska vi vinna mot kommersialismens onda krafter måste vi börja se det som förenar oss och bilda enad front, annars kommer vi ingen vart med vår anti-rörelse.
Vi är några stycken i denna värld och i detta Sverige som har förmågan att läsa av tidens tecken, vad som är i görningen och vad som ligger i luften. Och vi måste kämpa tillsammans mot samhällets riktiga skurkar, inte ägna oss åt inbördes smutskastning, inte märka varandras ord och inte hänga upp oss på detaljer hos våra bröder och systrar.
Låt oss kämpa tillsammans mot storkapitalet och dess reaktionära krafter som härjar vilt omkring oss just nu.
Och tänk om någon för en gångs skull kunde sluta prata och göra något istället…