lördag 6 september 2008

Mediabojkott dag 11

Släng ner tillräckligt mycket ingredienser i grytan och det blir ingenting till slut. Precis så funkar media. Man ser inte skogen för alla träd. Ingen vet längre vad livet går ut på. Vi är helt väck av all desinformation.
The truth is out there, men någon eller några vill inte att vi ska hitta den, dom ger oss en labyrint istället. Men ju äldre man blir desto fler mönster börjar man att se. Dagspressen det är likriktarna som får oss att smälta ihop till en konform massa härute, där alla tänker likadant, styrs av samma bilder och strävar efter samma enkelspåriga mål. Därför bör press, radio och TV undvikas om man vill komma någon vart med sig själv.
En viss sorts nyheter går alltid hem, det ser man på topplistorna. Det bevisar att vi härute tänker och känner likadant.
Olyckor och ond bråd död lockar de flesta läsare. Vi älskar när det går snett för våra medmänniskor och vi önskar nästan livet ur dom i vår frustration och maktlöshet.
Nyheternas onda bråda död fyller samma funktion som de offentliga avrättningarna gjorde på medeltiden. Vi kittlas lite. Döden är en show i dag precis som halshuggning var en show under franska revolutionen.
Det är så pressen fungerar. Innerst inne törstar vi alla efter blod för våra misslyckade liv. Någon måste få betala.
Men hur mycket utvecklas vi och hur långt kommer vi på det?
Egentligen?