måndag 22 september 2008

Pappa, vad är biologiångest?

”Pappa, vad är biologiångest?”
”Det är det pokerspelare har i direktsändning på TV när de försöker se iskalla ut trots att lavan sprutar ur öronen. Solglasögonen kan inte alls dölja detta, det är därför dom ser så otroligt dumma ut. Biologiångest kan också uppstå när någon försöker vara sexig som inte är det. Eller när man glömt sin själ någonstans och känner sig som ett köttstycke. Det är en vanlig känsla i detta land. Biologiångesten syns överallt om du börjar se dig omkring.”

”Varför finns det inga riktiga pubar i Sverige som i England, dit alla är välkomna, även gamla gubbar och tanter?”
”Därför att Sverige är ett konstigt land med konstiga människor, sjuk moral och sjuk människosyn. Men vi har ju desto fler sjukhus istället. Man skulle kunna säga att vi satsar på att vårda oss lyckliga med läkarnas hjälp medan engelsmännen helt enkelt går och tar sig en pint och är som folk.”

”Varför har vi så mycket lagar och regler i Sverige, pappa?”
”Det är för att byråkraterna, poliserna och tjänstemännen ska ha någonting att göra om dagarna. Och sedan håller det dom undre klasserna nere på ett effektivt sätt. Allt måste stympas, kuvas och tuktas i detta land, annars kunde någonting som liknar livet uppstå, vilket de fascistiska och nazistiska myndighetspersonerna är livrädda för i sina förkrympta små hjärtan. Så ligger det till mitt barn.”

”Men varför ser alla politiker likadana ut då?”
”Det är för att ingen har någon egen identitet, ingen egen personlighet och alla dessutom har sålt sina själar till djävulen. Och det är för att de alla är riktiga fegisar som inte vågar vara sig själva här i livet. Politiker är nämligen flockdjur som följer en ledare. Det är skönt för då slipper man det egna ansvaret.”

”Sedan hade jag bara en fråga kvar och det är varför man sa känn stanken från Enskilda banken förr i tiden?”
”Det var för att bankpersonalen bajsade i papperskorgarna för att jävlas med städarna.”