fredag 5 september 2008

"Galna hamburgersjukan"


Galna hamburgersjukan, den nya folksjukdomen, går i alla gårdar från smutsiga gränder och torp till all världens skinande presidentpalats och till och med Vita Huset. Det är helt bing bång. När en smitta är överallt, det är då det är dags att vaccinera sig.
När alla blir fast på någonting då vet man att läget är allvarligt och farligt.
Minns hur det gick för raketerna och folkaktierna Fermenta, Framfab och Ericsson för att dra en parallell till en annan masshysteri som gick åt helvete.
Det nya ”guldet” är alltid kattguld för att inte säga kattsand.
Varje kväll matas missbrukarna med mer tv-reklam för Macar och Whoppers som om de ännu inte vore sjuka nog och behövde infekteras lite till.
Det finns i dagens samhälle massor av hamburgerknarkare som steker biff redan klockan fem på morgonen och sedan fortsätter missbruket både till lunch och middag. Då är man på botten. Vanligt förekommande bland bönder exempelvis.
Galna hamburgersjukan börjar nu anta rent pandemiska proportioner och uppmärksammas även av smittskyddsinstitutet som upprättar hundratals beroendecentrum runt om i landet. Man hävdar från myndighetshåll att detta är värre än pesten 1340.
Maria burgerpoliklinik i Stockholm rapporterar om tungt missbruk ända ner i sjuårsåldern. Riktigt svåra fall som knappt går att bota. Hur ska detta sluta?
Den världsomfattande knarkindustrin med slaktade nermalda Heliga kor som främsta handelsvara börjar nu bli helt okontrollerbar…
Vad ska vi ta oss till?