onsdag 26 augusti 2020

Meningen med livet - del 3

Livets faser.
Alla dessa människor i Sverige som inte vet vad meningen med livet är, utan svarar "mat och dryck" på den frågan. Så märkligt. De vet inte vad de gör här.

Själv skulle jag nog just nu svara "konsten" på frågan vad meningen med livet är.

Frågar man en gorilla vad livet går ut på svarar denne "bananer".

Frågar man GW:s dotter Malin Persson Giolito svarar hon "god mat".

Vi ligger alltså på apnivå i dagens samhälle. Och då blir också följden in med de unga och starka, och ut med de gamla och lytta. I apsamhället frodas åldersfascismen, och det gör den för att vi måste blunda för sanningen när alla ljuger för sig själva. Och sanningen är att hedonismen leder till ett obetvingligt kroppsligt förfall. Och just det är vårt största nederlag av alla. Just det vi inte kan tåla. Därför väljer vi att ständigt titta på unga friska människor, som ger oss illusionen av att döden befinner sig väldigt långt borta.

Men alla är vi ju på väg åt samma håll på det löpande bandet. Nämligen mot döden och andra sidan. Ättestupan väntar på oss alla. Vi står i kö för den, liksom vi står i kön i kassan på Ica. Man förstår det när man börjar titta litet mer på de äldre i samhället. På många kan man läsa av på ansikte och kropp att de är märkta av döden. Och när man ser det, ser man plötsligt döden överallt.

Nuförtiden när man slår på morgon-tv, är det frukost på en främmande planet varje dag, som Lundell skrev för snart tjugo år sedan. Kidsen har tagit över showen. Och de bara lagar mat. Precis hela tiden.

Ett stråk med flyttfåglar drar förbi. Hösten närmar sig.

En god vän säger att hela samhället tycks vara på gränsen till kollaps. Det är precis vad jag tror också. Man känner det när det är mulet.

På något sätt känns det som game over för hela Sverige just nu. Allt svenskt är ju bara blähä-blähä nuförtiden, inget är wow. Bara en massa skräp överallt. Och vi kan inte längre tro på den gamla avdankade boxaren Löfven, och vi kan inte heller tro på kungen. Det finns helt enkelt inget kvar att tro på i Sverige. Sverige är bankrutt. Det vi gör nu är att vänta på döden, för livet tycks över och förbi. Men det tycks gälla oss alla, för ingen har något på gång.

Game over för Sverige alltså.

Darin är homosexuell. Åh fan.