söndag 11 augusti 2019

Fem bloggerskor - fem puckon

The fool always thinks
she is right..
Nu har jag kollat Isabella Löwengrips blogg. En solklar bimbo. Puckad blondin är bara förnamnet.
Jag har också kollat Paows blogg. Eller Paulina Danielsson som hon egentligen heter. Hennes blogg är inte lika flashig som ”Bellas”. Paow är på god väg att hamna i C-gänget.
Kissies blogg är snäll och troskyldigt naiv. Mycket språkfel. Hon kallar sig vid namn idag, Alexandra Nilsson.
Lycka till i livet tjejer. Åtminstone är jag inte avundsjuk på era bloggar. Då tycker jag nog min egen har mer substans, fräschare idéer och vinklar.
Tjejerna har egentligen inget att komma med. Deras insikter är ”skin-deep”. Hela deras tillvaro ligger på den ytligaste ytan.
Nästan lika illa är det på Jessica Almenäs och Hannah Graafs bloggar.
Jag menar, alla fem tjejerna gör ju exakt samma grej, som om de vore klonade. Lyxiga life-style-reportage. Men var är den egna personligheten? Var är de egna vinklarna på livet? Var är samhällsanalysen och den politiska medvetenheten? Var är litteraturen och livets mindre ljusa stunder? Alla dessa fem tycks utgå ifrån att livet är menat som en räkmacka just för dem. Är det särskilt troligt? Känner vi andra igen oss i det? Känner svensson igen sig i det?
Man har blåst upp egot på ”Bella” så att hon nu tror att hon ska bli världens mäktigaste affärskvinna. Men jag känner igen typen. Det är sådana som henne man brukar lura i affärer. Bella kommer att gå på en blåsning i USA, dit hon är på väg nu. I stenhårda New York räcker hon inte till.
Men vad sjutton, jag har sett riktiga kvinnor, riktiga 10-poängare, gå omkull genom åren, kvinnor man definitivt trodde tillhörde de eviga på jorden. Betydligt vassare pumor än Isabella Löwngrip. Ovanstående svenska tjejer är medelmåttor som har fått för sig att de platsar på den internationella parnassen. Som Baywatchstjärnan David Hasselhoff sa i Skavlan till Kristi brud, Åsa Waldau; ”Vad är det som får dig att tro att just du är stjärna?” Bra fråga. Några år senare sitter hon häktad misstänkt för diverse brott under sin tid som hegemon i Knutbyförsamlingen. Och likadant är det ju med Bella, Kissie, Paow, Jessica och Hannah. De är ju också bara uppumpade luftslott fattar jag nu.
En detalj bara, de säger alla fem nu att de inte orkar lika mycket som tidigare och mot sin vilja tvingas hoppa över diverse tillställningar, trots att de bara är i 30-40-årsåldern. Ja, det beror nog på för mycket festande och för litet träning. Jag känner i och för sig likadant själv, att kroppen och lusten inte riktigt hänger med längre, men jag är ju 52. Särkilt märker man att kroppen tar stryk när man dricker litet för mycket en tid. Alkohol har precis som läkarna säger, en extremt nedbrytande verkan på hälsan, det är bara att erkänna. Ändå är det spriten och festandet som anses vara ”belöningen” i Fru Fortunas lyckohjul. Men det du i själva verket får på toppen, är en gyllene biljett till ditt eget förfall. Det ligger en djup ironi i det, som inte alla lycksökare är riktigt medvetna om.
För några veckor sedan störtade den amerikanska ”Blondinbella”, skönhetsdrottningen Lake Little med sitt flygplan på en golfbana i Mississippi och blev ihjälbränd levande, likt en häxa på bål. Hon hade som Isabella Löwnegrip stora planer för livet. Men som så många gånger förr på denna jord, blev det nu inte riktigt så.
Bellas förre kille var daytrader och sades vara ”en av de bästa i branschen”. Efter tusentals misslyckade affärer hade han spekulerat bort 30 miljoner i lånade pengar och tvingades fly utomlands undan torpederna som skulle nita honom. 
Och när pengarna var slut, gjorde Isabella slut.
Människan är ett ärschle på två ben.