måndag 2 augusti 2021

Bantning: Dags för deff

Ofta räcker en matta för tjejer.
Nu börjar semestrarna gå mot sitt slut och många har lagt på sig några irriterande kilon efter alla goda grillkvällar. Så vad göra? Jo, man får ta tag i träning och bantning igen. Jag är inte den stora experten i ämnet, men en del insikter har jag.

För det första tycker jag att en multitablett med samtliga vitaminer och mineraler är väldigt bra att köra med. Det dämpar suget efter alkohol och andra laster och sätter fart på ämnesomsättningen. Bra när man ska minska ned på lådvinet efter ledigheten. Proteinpulver som Whey-80, är också att rekommendera. Tas direkt efter träning. Kom ihåg att träning bryter ned musklerna, och sömn och vila bygger upp dem. Så vila och återhämtning är lika viktigt som träning. Man kan alltså inte bara träna, träna, träna. Då kommer kroppen att äta upp sina egna muskler, vilket man kan se på vissa överambitiösa. 2-4 pass i veckan är lagom.

Sedan ska man äta rätt också för att lyckas med toningen. Träning i kombination med bantning är det som kallas deff. Tjejerna får en period sluta med cola, chips, ostbågar och lösgodis. Killarna får hålla igen på sitt öl. Byt sedan ut helfet hårdost mot lättmjukost och ni kommer i form på ett par månader. Sedan kan ni ju unna er lite mer. Men nu gäller det först att komma i form.

Styrketräning är ju det som trendar nu, vilket är helt rätt. För killarna. Tjejer ska kanske mer satsa på aerobics och dans. En kille vill ju normalt inte ha en tjej som ser ut som en kulstöterska. Det är inte idealet. Därför blir det här med gym lite fel för kvinnor. Deras långsmala muskler svarar ju inte heller på träning, och det är inte målet heller. En tjej ska vara smal och smidig, då känner killarna wow. En del skönheter tränar inte alls, de är bara smala. Men det fungerar det också. Men det finns några övningar som är bra för tjejer: situps, knäböj och ryggövningar. Och för det behövs inga redskap, bara en matta. Kombinera med en promenad och ni kan vara nöjda den dagen. Eller dansa intensivt en halvtimme hemma. Jag tror inte det finns någon bättre träning för kvinnor. Var inte så fixerade vid gymmet. Bra är den träning som blir av.

Många killar och tjejer glömmer bort att ryggen kan vara rätt kul att göra sexig också. Nedan har ni ett par klipp om detta. Killar tränar med vikter, för tjejer räcker det med övningar på matta. Ska du tillhöra eliten bland muskelbergen som kille, måste du ta anabola. Men om du kan, träna naturligt.

Kom ihåg att naturen är den bästa designern.

Länk till Youtube: Ryggövningar hemma


Länk till Youtube: En köttig rygg


Länk till Youtube: Aerobics for beginners

Länk till Youtube: 15 min dance workout