söndag 8 november 2020

"This is something else"

Herren Gud på sin tron i solen.
Alla gräddjobb i samhället går i arv. Därför blir vi fattiga satar lurade vart vi än vänder oss. Nästan alla populära musiker kommer från musikerfamiljer. Därför är den branschen fejk också, för oss som då aldrig tillåts bli något själva. Musikerna lurar bort generation efter generation. Skojeriet går i arv. Som en installation. Artisten Kim Wildes båda föräldrar var, just det, artister. Musikern Jean-Michel Jarres far skrev filmmusik. Fotbollsspelaren Tomas Brolins son är, just det, fotbollsspelare. Likadant är det med Glenn Hyséns son, Antonio. Läkarnas barn blir läkare och politikernas barn politiker. Det är ett spel för gallerierna. Alltihop är en installation från helvetet. Nykomlingar göre sig icke besvär. Det här är en uppgjord fight sedan tusen år tillbaka. Allt är som det är. Vi har fortfarande kvar det medeltida skråväsendet.

Media försöker hålla liv i en maktbalans som skapades för 30 år sedan när vi 60-talister var unga och lättlurade. Jag känner inte igen mig i deras resonemang längre. De är på väg åt ett håll, jag åt ett annat. I dag hade Anna Brolin svart skinnställ på sig i Nyhetsmorgon. När skinnstället åker på är det allvar. Per Gessle säger man kommer med ett nytt album. Herregud, Gessle hörde till min barndom, och det är över 40 år sedan. Har inte han kommit på något annat att göra? Svensk tv är just nu så korkad, att det finns inget annat att göra än att stänga av. Det är de som är under strecket, inte jag. Det börjar lukta litet illa om dem, litet ruttet. Som en tokgalopp utan insikter på väg mot kyrkogården. Ingen vet vad som i detta läge ska göras, skriver SvD:s Rolf Gustafsson. Jag som i min ungdom reste över hela Europa, törs inte längre åka till Malmö, fortsätter han. Ja, han syftar då på coronaviruset naturligtvis. Är detta en förlorad kamp mot Döden, tiden eller mot dumheten? Det amerikanska presidentvalet har under några dagar förvandlats till en rysare. Ja, allt är rysligt nuförtiden. Billy Idol fyller snart 65. Herregud. This world of great illusions, som han säger själv. Rysligt.

Jag håller på att avslöja den svenska journalistkåren som en skock okunniga, ignoranta besserwissrar in spe. Det är en ”dumskallarnas sammansvärjning”. Men när man läser svenska dödsannonser, kan man utgå ifrån att samtliga personer ifråga just nu brinner i helvetet under oss. Det kan vara så illa. Och här går vi och lallar på. 

I november är det nu nästan sommartemperaturer ute. Det har inte varit så varmt i Sverige på hundra år. Nästan 16 grader i Göteborg denna vecka. Fantastiskt och även surrealistiskt. Precis som konstnären René Magritte (1898-1967) i sitt måleri hävdade att tillvaron är till sin natur - fantastisk och surrealistisk. Men det första den nytillträdde presidenten Joe Biden vill ta tag i, är just klimatet. De som inget begriper av dimensionerna i världen tror att det är något fel när det blir varmare. Och det gäller i stort sett samtliga politiker. Dumskallar. Det här är ju solguden som håller på med något. Ska det vara så svårt att förstå? Himmelriket ni talar om i era dödsannonser, är just inuti solen, och där bor många varelser, inklusive Gud, änglarna och martyrerna. Låt oss säga att solguden kanske vill ha ett nytt bronsåldersklimat i Europa. Så kan det vara, och om så är fallet, kommer det inte att hjälpa att minska på koldioxidutsläppen. 

Sorry gals and pals, but this is something else.