lördag 28 november 2020

Frukost i det gröna

Two lucky guys.
Professor Micael Dahlen säger i SvD i dag att ingen har kommit på vad meningen med livet är.

Ni är i helvetet, säger fåglarna. Ja, de vet något om det här i alla fall. Ja, jag är då mannen som kan tala med fåglar. Det fanns en gång i tiden en guldålder när alla människor kunde tala med vilda djur, skriver Geoffrey Chaucer i Canterbury Tales från år 1400. Nuförtiden är den förmågan dock ytterst ovanlig. Det beror på att mänskligheten har degenererat.

Årets vinnarsektor på Wall Street är tech. Det betyder att alla sitter framför sina datorer hela dagarna. Och sitter de inte framför datorerna, så sitter de och kör runt runt i sina bilar som spån och spanar efter lokala tonårsfnask.

Det är väldigt mycket mord i Storbritannien. Unga tjejer som försvinner och så. Ett stort antal fall klaras aldrig upp.

Det som verkar gå hem hos svenska tjejer är att ha välstädat och rent och sköta sin hygien till punkt och pricka. Där tittade solen fram. Men nuförtiden hatar jag honom. Allt med Gud är bara skit. Man går bara back på honom. Man blir förföljd.

Sportankaret Patrick Ekwalls, 55, fru Hannah, 38, har cancer. Först var prognosen god, hette det, men trots strålbehandling har cancern nu spridit sig till levern och andra delar av kroppen. Förmodligen har hon bara en kort tid kvar att leva. Metastaser i levern går nämligen inte att bota, och efter fem år är dödligheten hos patienterna nästan hundra procent. Can I have some? En metastas är en tumör som spridit sig, en dottertumör.

Rakit innebär en bristande mineralisering av skelettet på grund av för litet D-vitamin, vilket gör benvävnaden mjuk och leder till hjulbenthet eller kobenthet. Tandlossning kan också förekomma.

Welanders distala myopati är en ärftlig muskelsjukdom som vanligen i 40-50 årsåldern får musklerna i händer och fötter att förtvina. Till sist försvinner förmågan att gå. Sjukdomen är obotlig.

Ushers syndrom är en ärftlig sjukdom som ger nedsättningar på hörsel, syn och balans. Varje år föds 10 barn i Sverige med Usher typ I och II.

TAR-syndromet är en medfödd sjukdom som kännetecknas av väldigt korta armar och blödningar från hud och slemhinnor.  

Thalassemi är en ärftlig blodbristsjukdom som medför infektionskänslighet, hjärtsvikt och kortvuxenhet.

Parkinsons sjukdom torde orsakas av för mycket sexuell vällust. Det är i alla fall min teori. Muskelryckningarna hos parkinsonsjuka är ett slags kroniska sexuella paroxysmer.

Ja, det var litet av vad de kokat ihop åt oss på den här planeten. Att födas på jorden är kanske i själva verket att födas i helvetet? Det finns likheter. Kulturminister Amanda Lind medverkar osminkad live i Expressen. Hon är alldeles svartflammig i sitt insjunkna ansikte. Det ser ut som digerdöden är på väg att ta henne. Och detta fenomen ser jag på fler kändiskvinnor. Många av dem ser ut som utmärglade, svårt sjuka lägerfångar. Titta litet på nytagna bilder av t.ex. Carina Berg och Kristin Kaspersen, så förstår ni vad jag menar.

Frukosten i det gröna målades av Édouard Manet 1863. Den ställdes ut samma år i på De refuserades salong i Paris, där den orsakade skandal på grund av att den visar en naken ung kvinna i gräset tillsammans med två påklädda herrar.