måndag 30 november 2020

NY Post-video: Rapparen Tripple Beanz skjuts på öppen gata

Rapparen Tripple Beanz, 29.
Kriminalreportage

NY Post visar i dag en skrämmande video på hur New Jersey-rapparen Tripple Beanz avrättas av två hitmen mitt på ljusa dagen i Newark. Det är första gången jag ser ett riktigt mord. Dådet tar 11 sekunder, sedan är de iväg. Man kan undra litet hur de väl förberedda maskerade gärningsmännen vet att Tripple Beanz ska gå ut till sin bil just då. Timingen är ju lika exakt som osannolik. De väntar i bara 4 sekunder på offret. Professionellt är bara förnamnet - vare sig CIA eller MI5 skulle kunna göra jobbet effektivare. Den främre nummerplåten är förtäckt. De känner till kameran och de vet att jobbet kommer att bli gjort. Det här är på James Bond-nivå. Allt går så snabbt att omgivningen knappt hinner reagera. Hela förloppet är över på 15 sekunder. Innan dörrarna gått igen börjar bilen att rulla. Varje sekund är dyrbar. Det förefaller vara ett perfect crime. Möjligen kan man ha studerat Tripple Beanz vanor, men hiphopare brukar inte ha fasta rutiner, de lever ju "hipp som happ". Videon finns inte på Youtube:

New Jersey rapper Tripple Beanz's fatal shooting caught on camera

Tripple Beanz ansågs vara ett löfte inom hiphopen. Nedan hans alldeles nya video Dumb Shit, där han som av en händelse själv avrättar en person med pistol. Och man ser och hör att Tripple Beanz inte direkt är någon dumskalle själv heller, även om han i det levande livet blev outsmarted:


Nästa fråga vi ställer oss är varför just Tripple Beanz blev skjuten. Han hade ju som övervakningsfilmen visar ingen beredskap på det själv. Han kastar visserligen en snabb blick över axeln, men verkar tro att läget är lugnt. Han tycker sig inte ha något otalt med någon. Men min gissning är att detta är ett hatbrott av några lokala brothers, som vet att Tripple Beanz genom musiken börjat tjäna de riktigt stora pengarna, miljonerna. Och det kan man inte tåla i förorten. Därför blir det ofta så här. Vi vet genom åtskilliga andra mord att detta är ett mönster i USA:


Det här är alla de bästa hiphoparna. Och det är de bästa som tjänar de största pengarna. Det är så det hänger ihop. Motivet är helt enkelt klassisk avundsjuka. Som dödsorsak på de 49 avlidna stjärnorna anges "shot and killed" på alla utom två.