söndag 13 september 2020

Von Däniken och den gäckande ondskan

Pyramiderna i Giza.
Jag tror Erich von Däniken hade rätt när han på 1970-talet sa att utomjordingar hjälpte de tidiga civilisationerna. Där håller mina lärda vänner med och fram kommer solen efter en lång gråmulen dag. Alltså skulle dagens Sverige vara en förlängning av det gamla Egypten, som en del anser är världens äldsta civilisation. Där blir Rebecka irriterad på mig. Bara idioter håller på med sånt där, väser hon. Men det är något omänskligt över dagens svenska småstäder. Alla förväntas sitta framför skärmar hela tiden. Man ska normalt sett inte umgås. Därför tror jag starkt på den utomjordiska teorin. Den ekonomiska hierarkin i systemet kan ju liknas vid en pyramid också. Och liksom den tunga pyramiden är den ordningen väldigt svår att rubba för vanligt folk.

Who is who? Who is next? Who is bad? Maria.

Klassikern: så fort Jesus dyker upp på den här planeten, ska han korsfästas, och därmed pasta. Och det av de fromma människor som säger sig vara på väg mot himlen. En för tacke, en för tacke.

Paludan med sina Koranbränningar, synliggör den mystiska och gäckande ondskan i samhället. Äntligen får alla arga muslimer något att agera utåt på. Något konkret. De hugger som gäddan på silverwobblern. De bränner ned Rinkeby. Samma kväll slår en alkoholist sönder sin lägenhet i en förort till Karlskoga. Han i sin tur är arg på de svenska kvinnorna och klassklyftorna. En kvinna på ett LVM-hem i Umeå skär sig i armarna med ett stulet rakblad. Hon vill dö, men törs inte riktigt ta det avgörande steget. Hon anser att personalen inget begriper av livet. Ingen begriper henne.

En 12-årig flicka känd för sin stora humor hänger sig i England. En 55-årig miljardär hoppar in i döden från 27:e våningen i LA. En 67-årig australisk familjefar mördar sina två tonårsbarn, en pojke och en flicka, och hänger sedan upp en t-shirt med texten ”World’s greatest daddy”. Det här har skett nyligen och tyder på att tillvaron just nu är extremt skruvad. Jag kan tänka mig att det gäller oss alla, och förmodligen har det med klimatförändringarna att göra. Det är i alla fall min teori. Ja, klimatet och klimatet, det är solguden som håller på med något mot oss. Vi ska väl förstå vem som är Herren, som det står i Bibeln. Därför gasar han på med sol varje dag. Folk blir tokiga, skriver SvD. Förmodligen är alla på gränsen just nu till att göra diverse galna saker. De som det gör ondast för, är de som tidigare trott att tillvaron är ”normal” till sin natur. De har svårast att förstå vad som nu pågår i världen.

Expressen drar en vals om ”Liverpooool”. Det har de gjort i över 60 år nu enligt min far Rolf. Man snackade om ”Liverpooool” i Sverige även 1954, enligt honom. Jag undrar om det resonemanget någonsin har lett någonvart. Troligen inte. Och kommer aldrig att göra. Ändå fortsätter det. Vilka vill de lura? Nu börjar journalisterna på Expressen skriva som idioter. Men det är klart, en skittidning vill ingen vettig människa betala för. Alltså är det mest synd om dem själva.

På tv dagen därpå är det bara poliser och husköpare. Ett hörn av verkligheten det också, men kanske inte det mest relevanta i förorten. Solen slår in som en brand på tapeten. På Ica sitter den unga kassörskan och gäspar och filar naglarna. Det är en ny dag i helvetet. Jag går hem och knäcker en bärs och funderar på om de tittar på Dr Phil i Pakistan.