lördag 12 september 2020

I skuggan av unga flickor i blom

Flickor i blom är populärare än någonsin.
Nu är det bara rutten utseendefixering för hela slanten på internet. Och det är unga tjejer som är hårdvalutan. De som är snyggast är dagens ”top earners”. Så är det på alla sociala medier. Vi befinner oss alla i skuggan av unga flickor i blom, som Marcel Proust skrev för hundra år sedan. Nu är det så mer än någonsin. Tjejindustrin fullkomligen exploderar. Alla har blivit snuskgubbar som vill ha lammkött att runka till. Alla vill ha läckra internettjejer i familjealbumet. Ja, det är underbart. Finns det ingen utomstående kraft som kan besegra tjejerna? Eller är de här för att ta över alltihop nu? Ska de gå all in?  Det är på grund av att hela internet nu bara handlar om sex, som seriösa bloggar inte funkar något vidare. På internet ska man vara ung snygg tjej eller uppumpad muskelknutte, det är bara det folk är ute efter. Ingen orkar längre bry sig om några knepiga teorier. 
Sedan orkar heller ingen med livet i sig längre, utan alla sitter uppkopplade för jämnan som spån. Så allt handlar ju bara om internet idag, det är där slaget står om framgången och pengarna. Den typ av tjejer som tidigare vek ut sig i Fib Aktuellt, Lektyr och Se, har nu flyttat över sin verksamhet till nätet, där vi hittar dem i diverse forum. Och som alltid drar utvikningsbrudar in pengar. Ty sådan är nu människan. På 1970-talet såldes en miljon herrtidningar i veckan i Sverige, och mönstret är detsamma idag, men numera är verksamheten digital. Min kompis Lucas brukar säga till mig att köttets värld är stenhård, och detsamma kan sägas om internet, där alla konkurrerar med alla på liv och död i en jättelik lejongrop. Generellt kan man säga, att när du spanar in unga tjejer på nätet, så konkurrerar du med dig själv och ditt eget budskap. Därför är den nya vågens kvinnor farliga. De är bara ute efter att greja pengarna själva. Allt annat skiter de i. De är totalt amoraliska till sin natur.

Nu finns det inget kvar att tro på i Sverige. Allt har blivit ondska. Det är givetvis tufft. Men grejen är att jag tror att alla sitter med Svarte Petter på hand och vet inte vad de ska ta sig till i livet. Därför får man invänta utvecklingen. Landet kan i en framtid spåra ur i både anarki och kaos. Det är mycket tänkbart, och något vissa ser fram emot. Det sista nu som håller nationen uppe, är mat och dryck. I övrigt är det bara blodtörsten kvar, och där fungerar media som en offentlig avrättningsplats som stillar vår mordiska lystnad i stort sett varje dag. Jag hatar att behöva säga det här, men det måste ju vara en form av straff att överhuvudtaget vara här. Jorden som en straffkoloni, vilket jag alltid har sagt. Och den klassiska bibliska hädelsen att Gud inte kan göra en kruka rätt, den gillar jag. Det ligger mycket i det.

När en man träffar en kvinna gör han upp en lista på hennes tillgångar. När en kvinna träffar en man gör hon upp en lista på hans svaga punkter. Och jag tror det gäller för samhället i stort också just nu. Att vi söker varandras svaga punkter och vill komma åt varandra. Sverige av idag måste vara en dumskallarnas sammansvärjning. Men var finns de ansvariga för detta hopkok? Eller rör det sig inte om människor? Handlar det om Gud och Djävulen? Eller har utomjordingar satt ihop detta mediasamhälle? Klart är i alla fall att ondskan i systemet är starkare än Gud. För det kommer aldrig några lösningar från ovan för oss fattiga. Sverige är inte Sverige längre, utan det har blivit det levande helvetet. Och det kan vi väl skönja i nyhetsflödet också. Bara elände dag efter dag. Det enda som återstår är viljan att ha ihjäl folk. Så många som möjligt. Det enda vi gör är och sitter och väntar på dödsfall.

Jag frågade Hana nere på Hennes & Mauritz vad de hade för nationalrätt i Tjeckien. Hon svarade att de har ett tiotal. Många av rätterna bygger på surkål, precis som i Polen. Bland annat en köttsoppa med kål och fin korv. De gillar också schnitzel med potatissallad. Och nybakat bröd i olika former. Jag sa att Sveriges nationalrätt numera är pizza, vilket Hana beklagade. Hon såg en tragik i det. Men om vi ska vara ärliga; kroppkakor har ju inte en chans i jämförelse. Och de säljs ju knappt ens butik längre. Jag är en grabb med stora öron. Riktiga elefantöron. Sedan brukar jag inte ha så svårt att lägga ihop två och två heller, även om det förmodligen är någonting i det här som vi har missat. Varför är allt så ont just nu t.ex., när vi aldrig har varit rikare. Är det vårt ständiga kvällstidningsläsande som gjort oss kalla och cyniska? Har vi plötsligt blivit medvetna om att allt bara handlar om pengarna?

Ni är i helvetet, säger profeterna och de lärde. Ja, det kan jag tänka mig. Där tror många på idrottsstjärnorna. Andra tror som sagt på de vackra. En annan typisk grej, är att alla tror att just de själva har rätt, och övriga har fel. Det tror Zlatan och grabben som gillar Playstation också. Men i livet är vi för att upptäcka saker och förkovra oss. Vi föds inte direkt med kunskap om livet. Därför har de äldre ofta mer rätt om livet än de yngre, men media lägger oftast fokus på unga människor, eftersom de är mer bildsköna och genererar fler klick på sitt utseende. Ur samhällets perspektiv skulle man kunna kalla det mönstret för skönhetens förbannelse. Tror en akademiker vid något tillfälle att han är fullärd och behärskar hela sitt område? Nej, han vet att det hela tiden finns nya spännande fakta att upptäcka. Det är precis som med schack, man blir aldrig fullärd i det spelet, hur mycket man än läser på. Och detsamma kan sägas om livet. Det är därför det kommer nya dagar hela tiden.