fredag 4 september 2020

Hemligheten med Youtube

Drömmer du om en viral succé?
Kunskapskanalen visar programmet Drömmen om en viral succé. En journalist har gjort seriösa politiska videor i tio år men får inga visningar på Youtube. Han ligger på 600 klick. Han börjar fundera på varför. Han konstaterar efter litet research att folk vill ha gulliga och meningslösa klipp, så han kopierar dessa och får plötsligt miljoner klick. Bland annat spelar han in en kvinna i shorts som klappar en get i ett stall. Klippet får miljoner klick i Indien, trots att scenen bara är 20 sekunder lång. Sedan spelar han in sin ettåriga son som kryper runt i Hitlermustasch. Den videon får också miljoner klick och väcker debatt. Folk vill ha skit i Helvetet helt enkelt. De orkar inte bry sig, orkar inte engagera sig i politik och liknande. Folk på denna planet är stenkorkade. De är assholes.

För att ta dig förbi grindvakten måste du bli mindre meningsfull, konstaterar han. Och särskilt gäller det om man ska platsa i officiell media. De vill inte ha in antagonister och agitatorer, de vill visa ”kattungar” och ”krukväxter” för folk.

Jag läser i Stoppa Pressarna att centerpolitikern Fredrick Federley är homosexuell. Åh fan. Samma tidning avslöjar i bildform att Sveriges kändisar inte ser kloka ut längre trots allt spackel. Här luktar det helvete igen. Allra knäppast just nu känns Camilla Läckberg. Hon har ökat kraftigt i vikt och köpt sig ett par vansinniga megära-glasögon. Stackars, stackars Simon. Camilla säger att hon nu känner sig piskad att ta tag i hälsan. Hon menar vikten då. Ja, annars spricker förmodligen relationen, för ingen normal kille gillar överviktiga kvinnor, särskilt inte i sängen. Stoppa Pressarna skriver också om att det varit knarkrazzia hemma hos tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt. Åh fan. Et tu, Fredrik. I folkmun skulle det då heta att "statsministern är en knarkare".

Miljardären, mediamogulen och tidigare premiärministern Silvio Berlusconi, 83, har smittats av coronaviruset. Jag undrar om han klarar den pärsen. Nej, jag tror inte det med tanke på åldern.

Vad gör ungdomar och innemänniskor i Stockholm? Jo, de knarkar, dricker, röker och har sex. Just de bitar jag själv håller på och försöker jobba bort, vilket då också är ett helvete, om än ett något sundare sådant. För ett rent samvete är ju som bekant bästa huvudkudden. R.I.P. Där garvar de lite i Efter fem. Sedan dyker författaren Björn Ranelid upp i rutan. Han är kort. På sin höjd 1,68. En liten skit med napoleonkomplex förmodligen. Utrikeskorrespondenter vet man aldrig var man har i världen. De är ”svårplacerade” skulle man kunna säga, också som människor. Det är väl just därför de vill fly till utlandet. Snyggingen Anna Brolin har blivit knubbig av sommarens alla grillfester och har kraftigare överarmar än vad jag har efter tre års styrketräning. Hur är det möjligt?

Om du inte hittat något att brinna för, så gör det, säger Dr Phil i dagens program. Jobba och gör rätt för dig på dagarna, och lev ut dina drömmar på kvällarna, fortsätter han.

Vid 70 händer något. Då kommer åldrandet snabbt. Jag ser det t.ex. på författaren Ernst Brunner, 69, som medverkar i Nyhetsmorgon. Man ser att han är märkt av livet. Ändå får väl han sägas ha levt ett tämligen priviligierat liv i jämförelse med många andra.

Fyll städerna med elever när butiksdöden drar fram. Kristianstad har blivit dystert och otryggt, skriver Malin Siwe i Expressen. Precis det kände jag också när jag tittade runt på internet på centrumbilder från svenska mellanstora städer. Det var en riktigt kuslig och spöklik känsla över dem. Folktomma och övergivna centrum överlag.

De svenska älgarna är stora djur, men de har små hjärnor, i storlek med en grapefrukt. Den tänkande delen av älghjärnan är inte mycket större än en valnöt. Resten av hjärnvolymen sköter de autonoma funktionerna.

Det första Tour de France-loppet kördes redan 1903. Giro d’Italia hade premiär 1909. Dessa tävlingar skulle man kunna kalla veritabla tidsmaskiner.

Man skriver nästan aldrig om Portugal i svensk press, däremot om en rad andra europeiska länder. Varför är det så tyst om just detta land? Är det ännu en luring från helvetet?