torsdag 24 september 2020

Apocalypse Now

Lever vi i den sista tiden?
Sverige av idag är inte ett normalt land med normala medborgare. Tvärtom. Allt är skruvat till max. Ni skall frukta varje handling, står det i Uppenbarelseboken i Bibeln. Ja, precis så känns det. Man törs knappt göra nånting längre. Armageddon och apokalypsen har kommit till villaidyllen. Och där ska det sparas ström? Klimatförändringarna och coronakrisen i världen är väl också inslag i denna apokalyps. Alltså måste vi nu leva i den sista tiden, annars skulle inte allt vara så här laddat. När nästa cigarett tänds smäller Sverige av, som det brukar skildras i Hollywoods krigsfilmer. Ni vet, en amerikansk soldat dödar fyra vietnameser i ett bakhåll. Nöjd efteråt tänder han en cigg. Just då smäller en bomb fem meter från honom och han slits i småbitar. Så brukar det gå till. Och nu är hela Sverige i det absurda läget. Hur kunde det bli så? Fråga di lärde. Börjar en att gäspa ska alla gäspa. Tar en sig en cigg ska alla röka, o.s.v. Det är rena Monty Pythons Flying Circus härute i bushen, the remote.

Detta jordeliv är egentligen menat som evigheten, och det finns gudar och gudinnor här, precis som jag alltid trott. Men de träder inte fram och presenterar sig som ”gudomliga”. Kanske på grund av psykiatrin, eller av rädsla att sluta som Jesus Kristus på korset. Däremot syns de mycket inom kulturen och konsten, där man kan ana sanningen om dem. Men mer ledtrådar än så vill de inte ge oss. Visst är alla dessa fantastiska kvinnor gudinnor, det har jag alltid hävdat. Men hittills har jag inte sett någon klara sig, när det gäller åldrandet. Vad säger det om världen? Jo, att det finns krafter som hotar de gudomliga också, främst Djävulen då, men även Döden och kanske ibland demoner och utomjordingar. De här kvinnorna, de allra vackraste, blir måltavlor för både gott och ont. För det mesta låter de sig förföras av Lucifer, och därmed är förfallet igång. Tidigare i historien skulle man kallat dagens kvinnor fallna allesammans. Idag slänger sig alla villigt in i Djävulens och Dödens käftar, och då förlorar de också till sist sin gudaglans. Det är ju naturligtvis just dit Lucifer vill komma, men det fattar ingen kvinna när hon är 20 och vill kasta sig ut i äventyret. Deras mammor säger efterklokt, gör inte som vi, men deras döttrar lyssnar aldrig. Så har det alltid varit. Same old song.

Vet ni vad dagens ord är? Jo, ”Armageddon”. Ett par dagar efter att jag skriver det här, dyker det bibliska begreppet för kosmisk slutstrid upp i NY Post, Politiken och Expressen samtidigt. Dock i olika sammanhang. Nu inträffar en stor symbolisk explosion i södra Libanon. Libaneserna har drabbats hårt av förödelse den senaste tiden. Det måste vara en indikator för Armageddon det också. Bibelns profetior om den sista tiden pekar mot detta område i världen. Och där har det nu varit värst. En explosion "som Hiroshima" skakade Beirut i augusti. 100 personer dog och 4000 skadades.

Fotnot:

Apokalypsen – Den sista tiden innan Tusenårsriket och Domedagen

Apokalypsens fyra ryttare - Dessa kommer från himlen för att straffa mänskligheten med diverse olyckor i den sista tiden. Människorna straffas för sin ogudaktighet och sina synder. Eventuellt är de osynliga för ögat, och skulle kunna härja redan nu.

Armageddon/Harmagedon – Slutstriden mellan ont och gott nära Libanons gräns

Själva ordet ”apokalyps” betyder uppenbarelse, och inom kristendomen syftar det på Johannes uppenbarelse, eller Uppenbarelseboken som den numera kallas. Där skildras hur alla som köper och säljer på marknaden kommer att få Vilddjurets tal i pannan. Det har redan börjat, det ser jag på internet. Mängder av människor har märket i pannan. Ofta rör det sig om framstående personer. Vilddjurets tid är en tid som präglas av stor girighet, vällust, och Satans närvaro på jorden. Det är en ond tid innan Armageddon och det kommande Tusenårsriket med Jesus som kung på jorden, och Satan kedjad i avgrunden. Just i detta nu skriver Expressen att Z(l)atan fått corona. Mitt i prick skulle man alltså kunna säga.