måndag 20 januari 2020

Hårda bud i Mellerud

Vilka kort sitter de andra med?











Det var proppfullt i går också på sopstationen. De klarar inte tömningarna längre. På mitt språk betyder det att samhället står inför ett sammanbrott, för så här har det varit länge.
Papperscontainern luktade gamla herrtidningar, Fib Aktuellt och Lektyr. Jag har luktsinne som en blodhund.
I dag drabbar två gäng ihop utanför Pressbyrån i Mellerud när de ska köpa cigaretter, skriver Expressen. En ung man mördas.
Det betyder ”hårda bud i Mellerud”, med gudarnas skruvade humor.
Vi står alltså inför tuffare tider.
Jag börjar dagen med pizza och öl.
I Nyhetsmorgon är temat ”budgetmat för fattiga januari”. Den kvinnliga kocken föreslår rödkålssallad. När jag säger att pizza är bästa fattigmansmaten, rörs Jesper till tårar och ger kock-kvinnan en spontan kram av rent medlidande med hennes gigantiska dumhet och inkompetens.
Rödkålssallad brukar man ha på julafton till julbordet.
Postnord visar plötsligt korten. Man står hux flux inför en svidande konkurs med miljardförluster om man inte tillåts dela ut posten var tredje dag istället för varje. Parallellt med denna utveckling har man investerat i nya snygga blå fordon för hela flottan, utan en tanke på morgondagen. Nu visar det sig att man egentligen inte hade råd med detta.
Lyxfällan igen. Och igen.
I det svenska pokerpartiet sitter alla och bluffar med korten in i det sista. Man visar bara korten om man måste. Om någon lyckas syna en. Och nästan alltid visar det sig att de inte hade något på hand. De slänger in miljoner i potten med tvåor och treor. Sedan kommer kraschen. Då får alltid staten hjälpa till.
Regeringen meddelar nu att man skjuter till 5 miljarder till välfärden för att få fart på samhällshjulen igen.
Det låter ju som en flott gest, men räknar man på det innebär det bara 500 kronor extra per svensk och år. Jag tror inte det räcker i det här läget.
Margot Wallström, 65, får nytt toppjobb på FN. Hon avgick som utrikesminister förra året för att ägna sig åt familjen, sa hon då.
Nu börjar hon jobba igen.
Var inte ledigheten givande?
Nej, det är ju som sagt hårda bud i Mellerud just nu. Margot klarade inte friheten, utan måste fortsätta ljuga för sig själv med diverse skenaktiviteter, som sysslorna på FN-kontoren de facto är.
För hon törs väl inte ut på fältet?