torsdag 11 juni 2020

Utbrända och slutkörda TV4-tjejer

Jenny Strömstedt svimmar i direktsändning.











En efter en rasar de ihop. Fem unga TV4-tjejer har bränt ut sig och kollapsat de senaste åren. Först ut var väder-Sophia som frös till is i sändning. Sedan kom Jessica Almenäs som nästan svimmade i studion. Detsamma gjorde Ranja Shemoun Olsson. Jenny Alversjö fick en stressrelaterad stroke hemma och tvingades till operation. Till sist föll Jenny Strömstedt ihop i går under Palmemordssändningarna.
Vad kan vi dra för slutsatser av detta?
Jo, förmodligen att dessa tjejer har en enorm press på sig att leverera och att de kör för hårt med sig själva. Till slut kraschar de. Ibland psykiskt, ibland rent fysiskt. Skulle kunna vara en liten symbol för Sverige också, att landet just nu befinner sig litet på gränsen. För just Nyhetsmorgon är ju ”den sista svenska bastionen”. Det enda vi för dagen tror på. (Kanske tror vi lite på Ica också.)
Nu har inte Jessica Almenäs uppdaterat sin blogg på över en månad och inte heller synts till i övrig media. Jag befarar att hon gått in i väggen igen. Hennes senaste inlägg visar att hon var inne i en mycket intensiv träningsperiod. Ja, och det kan ju ha fått tekoppen att rinna över ännu en gång. Jessica skildrade för ett par år sedan hur hon backtränade tills hon fick en blackout. Hon vaknade någon timme senare med myror på hela kroppen.
Det finns alltså bara en hastighet på motorvägen för dagens karriärister, och det är 220 km/h.
Alltmedan detta drama utspelar sig, ligger ex-modellen Hannah Graaf hemma i Sigtuna ”och solar”. Hannah kommenterar aldrig politiska dagsfrågor eller aktuella händelser, hon föredrar att leva i sin egen lilla rosa bubbla där allt handlar om mat, dryck, kläder och utseende. En ankmamma med sina ungar i ankdammen. Jag läser hennes blogg då och då på grund av de ofrivilliga komiska poänger som uppstår i brytpunkten mellan vad hon tror och hur världen ser ut i övrigt.