måndag 22 juni 2020

Mini stand up

Mikrofonen är redo.










Hej allihop!
Har ni hört talas om maskinen? Nej? Jo, man stoppar in en gudinna i ena ändan, och ut i den andra kommer ett äppelskrutt. Det är det som kallas skönhetsindustrin. Titta bara på Lisa Marie Presley.
Vet ni en sak? Det finns ingen fredagsnatt längre. Den har rationaliserats bort. Den heter nu natten mot lördag. Det finns visserligen något som heter ”natten mot fredag”, men den ligger i anslutning till torsdagen, och det blir ju inte samma sak, inte lika roligt.
Lagom till midsommar frågar man sig: Hur ska vi göra i jul då? Ska vi köra italienskt eller grekiskt i år?
När junisolen går ned 22:10 på Stureplan, säger de: Går han ned redan? Blev det ingen midnattssol i år heller? Det tycker vi är orättvist. Nu flyttar vi till Norrland.
I år har vi haft en helt knarkfri midsommar med ungarna. Jag tycker det går åt rätt håll med familjen.
Förresten, i dessa statyrivningstider har man passat på att RESA en staty i Tyskland. Av Lenin. Ja, vad säger man? Helt rätt i tiden?
Har ni tänkt på att doktorer ofta ljuger? En gång drack Gerard Depardieu 13 flaskor vin innan lunch. Då sa doktorerna, att då ska man vara död. Men Gerard körde på. Bukowski opererade sig för blödande magsår. Efter operationen sa doktorn, att om du dricker en drink till i ditt liv dör du. Det första Bukowski gjorde var att gå till en bar. Sedan körde han på så i tjugo år till.
Nu ska jag ta ett exempel för att illustrera djävulens elaka humor. Ibland skriver man kontrakt, eller hur? Och då kan det gå lite fort. Djävulen säger: Du får tre sekunder på dig att bestämma dig: ett, två, tre, och där vill jag ha ett besked. Men då har det bara gått två sekunder. För egentligen ska man börja räkna på noll: noll, ett, två, tre. Det är tre sekunder. Ja, där ser ni hur han håller på.
Det här med årstiderna är lite crazy i Sverige. Ljusskiftningarna går så fort, att lagom man hittat rätta sommarkänslan, så är man inne i september vid höstdagjämningen.
Har ni tänkt på att egentligen är ju alla stjärnor som sjunger om ”love” bara ute efter en sak: att komma bort från betongförorten och köpa sig en miljonvilla.
Nu har det i alla fall vänt och vi går mot mörkare tider.
Till sist la grande finale:
Man suger och man suger, och till sist kommer den skitläckra belöningen.
Jag pratar om Mariannekarameller.
Tack för mig!