söndag 10 november 2019

Så kan en rysk blixtattack på Sverige se ut

En rysk atomubåt.













Operation ”BOПК”
Tid: 02:00
Datum: XX-12-25
Mål: SVERIGE

02:00
Ett massivt strömavbrott slår ut hela det svenska elnätet natten mot juldagen, orsakat av hemliga spetsnaz eller ryska militära datahackare. Sverige blir nästan helt mörklagt. Även det mobila telenätet slås ut.

02:15
EMP-raketer från ryska smygubåtar slår synkroniserat ut det svenska radarsystemet.

02:20
Missiler sveper in över landet och slår ut vårt militära HQ, örlogsbaser, flygfält och övriga militära förläggningar. De flesta av våra svenska soldater avlider i sömnen. Inte ett enda JAS-plan kommer upp i luften. Samtliga bombas sönder på marken. En våg av MIG-29:or följer och städar undan det sista.

02:30
Ubåtar sänker våra patrullerande örlogsfartyg.

02:45
Flera tusen ryska fallskärmsjägare släpps ned över Stockholm, Göteborg och Malmö. De är i första hand ute efter att få kontroll över media och avrätta alla betydelsefulla nyckelpersoner.

03:45
De första ryska fartygen lägger till i Stockholms hamn. Ut väller stridsvagnar, militärfordon och tungt beväpnade elitsoldater.

04:30
Detsamma sker i Göteborg och Malmö.

05:00
Stockholmsmedia kontrolleras av ryssarna inom 3 timmar från blixtattackens inledning. Övrig svensk media går ner genom ryska hackare.

09:00
Nästa dag kommer en nyhetssändning med svensktalande, kostymklädda ryssar som manar till lugn och ordning. Ingen svensk sägs ha något att frukta.

12:00
Strax därefter börjar ryska helikoptrar, stridsvagnar och infanteri välla in i Norrland för att ta kontroll över övriga landet.  

Sverige blir taget fullständigt på sängen av denna överraskningsattack.
När vi vaknar den 25:e december har vi nya herrar.
Den inledande attacken var över på några timmar. Knappt en svensk fick iväg ett skott mot fi.
Därför har ryssarna svensktalande agenter i Sverige redan nu, som kartlägger makthavare och infrastruktur, adresser m.m. Det är information som går till det ryska HQ:t och den ryska ÖB:n.
Liknande scenarion är applicerbara på andra europeiska nationer.
Det är på grund av sådana här moderna attackmönster Frankrikes president Emmanuel Macron nu säger att NATO-systemet är hjärndött. För NATO tränar och övar som inför ett fullfrontskrig på slagfältet som under första eller andra världskriget.
Det kommer inte att bli så.
Idag vill man komma direkt in i fiendens HQ i ett första överraskande slag nattetid och slå ut elektronik, radar och kommunikation.
Då faller försvaret ihop av sig självt.
Det här är litet för försvarsminister Peter Hultqvist och vår ÖB Micael Bydén att fundera på.