måndag 1 december 2008

Ek.dr. Hurrfuss magnum opus – K4B


Dr. Hurrfuss mästerliga skapelse på Riksskatteverket, ”Djävulsblanketten” K4B är väl kanske det jävligaste byråkraterna nånsin har hittat på.
Den får varenda jordisk stackars sate som drabbas av den att känna sig som en fullkomlig idiot, till och med matematiker, ekonomer och deklarationsexperter.
Det är någon slags väldigt sjuk humor över det hela.
Den enda som någonsin till fullo begripit K4B är konstruktören själv - dr. Hurrfuss. Men han dog i en hjärnblödning bara några veckor efter han hade skapat den, fullkomligt utmattad av sitt eget magnum opus, så nu finns det inte längre någon som kan förklara vad den egentligen betyder. Hurrfuss tog den stora hemligheten med sig i graven, så nu sitter alla och kliar sig i huvudena och räknar och räknar.
”K4B”, det har en speciell klang.
Det är nästan så man hör direkt att det här kommer inte jag att klara av även om jag försöker.
”K4B”, det klingar så oskyldigt att man genast börjar misstänka att det är en fälla, vilket det också visar sig vara.
K6j, K17z, eller K22f det hade aldrig funkat. Det hade låtit fejkat. Det hade ingen gått på. Alla hade rivit blanketten i småbitar eller skickat tillbaka den tom. Detta insåg den listige dr. Hurrfuss, så han sökte det perfekta namnet och han fann det till slut, via andarna under en seans en mörk kväll i december 1999.
En ny epok hade inletts lagom till det nya millenniets början.
Kommer det förtvivlade svenska folket att finna sin väg ut ur dr. Hurrfuss enigmatiska förbannelse eller är det kört nu?
Fotnot: K4B är numera bortrationaliserad för fysiska deklaranter, men den var kul så länge den fanns!