söndag 21 december 2008

”DN är en otäck tidning”

Det var statsminister Göran Perssons (s) ord för några år sedan. Det sa han som ändå ledde landet – hur ska det då inte vara för småfolket?
Jag undrar vad han såg som skrämde honom? Han var ju ändå HSB själv, Han Som Bestämde, och var ingen mjukis direkt, snarare tvärtom. Det måste ha rört sig om en total diskrepans mellan vad han själv visste och vad dom skrev varje dag. DN kanske skildrade en verklighet som han visste var rena lögner, för han hade ju som statsminister alla kort på bordet.
När han inte hade något att göra på arbetsrummet lyssnade han hellre på psalmer än bläddrade i blaskan. Det säger väl en hel del om hur det ligger till?
DN är ju en tidning i den rika och mäktiga Bonnierkoncernen, det får vi inte glömma bort. Och vilkas syften tjänar dom då?
Vilkas tror ni?
Ja inte är det vanligt folks, även om dom gärna vill framstå som varenda svensks bästa vän och totalt objektiva i sin rapportering, vilket naturligtvis är en ren lögn.
Någon sådan objektivitet finns inte i denna värld. Allt är alltid vinklat till någons fördel även i journalistiken. Att säga något annat är hyckleri.
Som för alla andra företag i den fria världen handlar det om att vinna eller försvinna, och då får man ta till alla medel man har. Som till exempel att smyga in små lögner då och då. Det är det som gör dom otäcka förmodar jag. Och det var väl det som Göran Persson såg?
Akta er för DN, det är mitt insidertips. Det kan vara den falskaste vän vi har.