lördag 22 november 2008

Wheel of Fortune

Det är många som dras med i det pågående fallet. AIG, Lehman, Carnegie, East Capital, Swedbank, SEB och hela världens bilindustri. Många av dom det har gått väldigt bra för tidigare har plötsligt jätteproblem.
Fru Fortunas lyckohjul välver runt med full kraft nu.
Stjärnorna faller över Norrland, och i Kalifornien brinner deras drömslott.
I Santa Barbara City College går 200 svenska ungdomar.
Dom lär sig alla USA:s presidenter, inkomstligan i porrbranschen, och till sist får dom ett diplom i teater och dans. Sedan är de ready for business.
Johannes Döparen påstod på sin tid att träd som bär dålig frukt alltid huggs ner.
Det har man ju sett några exempel på genom åren, särskilt i showbiz, men nu verkar det ske överallt.
Världens drogputtar dör nästan alltid unga; 40-50 någonting. Så har det varit i alla tider och är än i dag.
Att undvika alkohol är ett klart smart drag om man vill gå litet längre här i livet. Det bevisar historien.
Det är många som har fått betala ett högt pris för sina glappkäftar genom tiderna. Det är ett av historiens vanligaste teman rentav. Magnus Jacob Crusenstolpe, 1795-1865, fick tre år på fästning för ett skämt om att Karl XIV Johan ”vanhelgade” sabbaten, med en olämplig ämbetsmannautnämning på en söndag. Norman Mailer blev jagad av Scotland Yard för sin antikrigsroman De nakna och de döda. Samma öde drabbade den provocerande ståupparen Lenny Bruce, men då var det FBI som var i farten. Johannes Döparen i sin tur blev halshuggen efter kritik av ett incestuöst kungabröllop. Aftonbladet sågs som oerhört utmanande mot överheten när den startades upp på 1830-talet och drogs in ett flertal gånger. Exemplen är otaliga. Allt man säger kan man i värsta fall få äta upp.
En del påstår ju att ordet är världens farligaste vapen...