lördag 15 november 2008

Dags att vrida tillbaka klockan – till medeltiden


Genom hela vår historia är det hädarna som har bränts på bål. Men i våra moderna tider har vi gjort på stället helt om och börjat bränna de verkligt troende istället.
Vad fan har hänt? Vad är det med oss egentligen?
Nej, det här duger inte. Vi måste vrida tillbaka klockan – helst till medeltiden, när saker och ting hade sin rätta plats i tillvaron. En tid när den Heliga Birgitta trädde fram som Guds eget språkrör. En stor kvinna som kan kallas Sveriges första författare. En kvinna som liknar mig genom sina visioner och sin direktlina till Gud. Jag ser i stort sett samma saker i mina visioner 700 år senare, så ingenting har egentligen hänt av värde. Samma hemska tortyr som Birgitta vittnade om väntar fortfarande all världens syndare. Den kommer få att komma undan. Men vi vägrar inse detta faktum i dag, våra fårskallar.
Såg man Gud på 1300-talet ansågs man vara utvald och kunde bli helgonförklarad om det ville sig. I dagens Sverige får man en "vetenskaplig" diagnos och en garanterad IDIOTFÖRKLARING på halsen. En viss skillnad. Tänk vad tiderna ändå alltid har en tendens att degenereras!
Självfallet drar vi i detta läge Guds ofantliga vrede på oss, för han har inte lagt av däruppe för att vi försöker avsätta honom i våra egna liv om ni tror det.
Men är det lyckat att leva under en förbannelsens sol?
Det kan ni fråga er den dag rekylen kommer.
För den kommer att komma.
Det är bara en fråga om när...