tisdag 28 oktober 2008

Timbuktu är oroad av utvecklingen i Sverige

Rapparen Timbuktu, Malmös samvete nummer ett, intervjuas i HD. Han menar liksom jag har skrivit om på denna blogg att Sverige håller på att bli ett nytt vilda västern, med guldgrävarmentalitet, utslagning och våld. Enda sättet att vända den utvecklingen är att rösta bort den ansvarslösa alliansen 2010. Men sossarna är inte mycket bättre, säger han. Valet står alltså mellan pest och kolera. Den lille mannen förlorar som alltid, vad han än väljer. Så är det. Så är det tänkt. Men hellre en vänsterseger än en högerseger om man tillhör de fattigas skara, det är självklart.
Timbuktus nya album heter ”En high five och en falafel”. Texterna behandlar ett samhälle där den syndiga girigheten plötsligt har förvandlats till en dygd och all konstnärlig verksamhet har blivit korrumperad och falsk. Ni som har läst mina tidigare inlägg vet att jag själv gör exakt samma analys av sakernas tillstånd i detta Sverige.
Vad kan jag tillägga?
Den här killen har helt rätt i det han säger. Man skulle bara önska att fler artister vaknade till och blev politiskt medvetna och inte bara gick in för ytan.