onsdag 24 juli 2019

"Vi har samlat guld i tusen år"

Nicke af Trolles herrgård.










- Vår släkt har varit adlig ända sedan Birger Jarls dagar. Vi äger sju herrgårdar och mängder av skog och mark. Vi har samlat guld i tusen år. Vi är familjen af Trolle. Själv heter jag Nicke. Nu är vi goda för 100 miljarder. Tack vår Gud!
- I vår släkt har läkaryrket gått i arv i femton generationer.
- Vår släkt har alltid hållit på med teater.
- Vår släkt har varit sillrensare sedan medeltiden. Fy fan!

Är samhället i själva verket fortfarande ett medeltida skråväsende vaktat av polis och militär?
Jag tycker det verkar så.
Hur var det med den där friheten nu igen?
Och hur var det med den där demokratin?
Det enda tjejerna kan komma på är att klä av sig.
Svensk press hycklar som den vill.
Och den svenska marknaden har inte längre något att erbjuda som lockar.
Märkligt.
Solen skiner ända ner till vårt lilla helvete.

Politiken skriver att danska bokförlag uteslutande satsar på kändisar och deckare. Skriver man klassisk litteratur har man inte längre en chans, vilket är en skandal menar man.
Likadant är det ju i Sverige.
Det är den nya idiotin.
Det här visar att folk är riktiga dumpuckon, precis som KD-politikern Sara Skyttedal hävdade i EU-valrörelsen. Vi märker det på nätcasinoboomen också, där folk tror att de ska dra in snabba cash, men istället spelar bort hundratusentals kronor.
Den genomsnittlige svensken, och föralldel dansken, vill inte vakna till en politisk medvetenhet. Man fortsätter hellre att vara sovande.
Utnämnandet av clownen Boris Johnson till Storbritanniens premiärminister visar hur lågt vi har sjunkit, slut citat. Don´t panic,  I´m the Dude!, är en skämtsam rubrik i brittisk media i dag.
Kris överallt, alltmedan fåntrattarna i media yrar om klimatet. Tok-Greta, som är 16 år men ser ut som 8, fick häromdagen det franska frihetspriset på en kvarts miljon kronor! Fy fan!
"Don´t panic, I´m the Dude!"