måndag 15 juli 2019

Sagobröllop

Vi gifte oss i Las Vegas. Plötsligt dök Céline Dion upp och sjöng
"My heart will go on". Det var som i en saga.












Ständigt romantiserar kvinnan andra kvinnors bröllop. Som om det vore porten till paradiset. Många gånger är det väl tvärtom.
Vi har över femtio procent överviktiga i Sverige, tror ni att det blir sagobröllop för dem? Femtio procent som inte är nöjda med sig själva, och hatar sina egna kroppar. Låter det som paradiset? Låter det som en saga?
Inte för att jag själv har några attitydproblem gentemot överviktiga, men fokus borde ligga på hur vi hjälper dem, framförallt av medicinska skäl. Sluta romantisera den smala eliten. Fråga dessa istället hur de äter för att hålla sig smala.
Den information vi får idag kring mat kommer oftast från gourmetkockarna. I går bakade de fransk princesstårta på tv. Det är hela tiden delikatesser de matar oss med i matlagningsprogrammen.
Varför visar de aldrig riktigt sund mat?
Fotomodellsmat.
Samtidigt är de kockar som står och lagar ”kaloribomberna” alltid jättesmala själva.
Hur hänger det ihop?
Ja, det är för att man skickar fram de unga kockarna, där de osunda vanorna inte märks än. Av erfarenhet vet jag dock att äldre gourmetkockar brukar ha jätterondör. Så har det alltid varit.
På det här sättet lurar man oss att tro att det går att festa hela veckan lång utan problem.
I själva verket använder den svenska eliten allt de har för att hålla sig smala och fräscha, för de vet att det är en av de viktigaste nycklarna till framgång.