tisdag 16 juli 2019

Good Old Times

Vampira 1955 i L.A.











Det där ”nykterhetstestet” där man ska gå på en tänkt linje som vi ofta ser i tv, har den amerikanska trafikpolisen använt sedan minst 1958. Jag ser det på gamla bilder i The Sun.
En förföriskt smal brunett i svart långklänning och högklackat kallar sig ”Vampira” och har som grej att låsa in män i små celler och sedan dominera dem. Hon ser helt modern ut och kunde vara en vacker kvinna ur vår egen tid, men året är 1955 och platsen är L.A. What is it a woman covet the most? The power over men. Chaucer. Är det “Miss Vampira” Kumlafångarna råkat ut för? Skulle nästan tro det. Och kanske fler med dem? Här förstår jag nu något nytt om ”Quinnan”, och vad som lurar i vassen i den här världen.
Två kostymklädda män i L.A. blir ihjälskjutna av maffian på krogen när de äter spaghetti med köttfärssås. Det är deras sista måltid. The last supper. Året är 1933. Samtidigt pågår de nazistiska partidagarna i Nürnberg i Tyskland där Adolf Hitler eldar på massorna. Några år senare äter Hitler sin sista måltid i bunkern innan han skjuter sig. Den består också av spaghetti. Med vitkålssallad.
Wow, vilket scoop!
En död kropp hittas under en bro i Los Angeles 1955. Polisen tror att det är en olycka eller självmord. Men kanske att någon har hjälpt till litet? Kanske var han skyldig någon storfräsare pengar? Kanske hade han spelskulder?
Nu förstår jag också varför de kommersiella radiostationerna inte gärna vill spela ”riktig” musik. Det är tänkt som bakgrundsmusik på jobbet och i butiker, och eftersom nöjda människor arbetar och köper bättre, vill man inte göra dem ”oroliga” med något som agiterar. Det är musik kossorna ska mjölkas till. Nu är klockan prick åtta. Evigheten.
Hemma sugs de av.
På jobbet sugs de ut.
Vilken utsugning!