tisdag 28 maj 2013

GUCCI & HERMES BIRKIN


Maddes nya Birkinväska kostar över 60.000 kr. Men Gucci har snygga väskor också.

Den stora Gucci SOHO-modellen för 17.500 är fin, liksom den litet mindre för 14.100 kr.
Birkinväskorna är ju en designlinje under HERMÈS, som har en butik i Stockholm.

Just nu har en väsksajt 80% rabatt på Birkinsortimentet. Se länk.



Hermès Constance
Lyxiga men diskreta Constance Shoulder gillar jag, och den finns i många olika kanonläckra utföranden. Ordinarie pris är 4.500 kr i butik, just nu 1.350 kr plus frakt. Det är helt otroligt, men webbutiken känns äkta, och jag tror inte det handlar om piratkopior. Det är någon form av Hermes Outlet i London där väskorna  har någon liten skavank möjligen, och då kan man få en Hermesväska i krokodilskinn som annars kostar 10.000 kr för 2.000 kr. Men då måste kanske man betala med kortet i förskott, för att få väskan/väskorna hemskickade från Storbritannien.

Jag har själv beställt varor från USA, Holland, Danmark och Tyskland, och det brukar gå bra. Så internationella beställningar behöver man i regel inte vara så rädd för, utan det brukar vara värt det.

Om man är jätteorolig för att ett oseriöst företag ska tömma kortkontot, så kan man i många banker sätta in en kortspärr på hur mycket som max får dras via internet. Och där får man såklart anpassa den spärren (låt oss säga från 5.000-50.000) efter hur stor eller liten ekonomisk smäll man i värsta fall är beredd att ta för chansen att fynda billigt utomlands.
GUCCI Soho ca 17.000 kr
Skulle man ha otur och ett företag drar några hundralappar för mycket på kontot mot överenskommet, så är det bara att logga in på banken och klicka på knappen "spärra kort" och sedan beställa ett nytt, så är det problemet ur världen.
Så min erfarenhet är att det inte är så farligt att köpa grejer i utländska webbutiker och att leveranserna oftast fungerar.

En allmän regel för att inte bli lurad i de här sammanhangen, är att försöka få en känsla för helheten, att det känns professionellt och seriöst. Då brukar det bli bra.
Lycka till med utlandsaffärerna, men glöm inte Calvin Klein-väskorna!