onsdag 30 juli 2008

Rugg-Uggla och Nudiiieee Boy

Uggla på Skansen i går. Benen var som betong. Fastväxta i scengolvet. Han kändes gammal och trött. Det tog femtio minuter att få igång blodcirkulationen för den stackars gubben.
Det var bara en liten släng av likstelhet - det är inget att oroa sig för!
Ruggigt!

En annan trött gubbe är Pärra Nudiieee alias Pär Nuder. Han har skolkat 10 månader från riksdagens löpande arbete och istället suttit och pulat med den 79-sidiga klassikern ”Stolt men inte nöjd”. Den bok vi alla har väntat på, särskilt dom förståndshandikappade.
Syftar titeln på hans arbetsvägran den senaste tiden?
”Jag är stolt över att inte göra rätt för mej, men ändå känner jag mig konstigt nog inte helt nöjd. Det hela är en gåta för mig.”
Är det någon annan förutom han själv som är förvånad?
Hans fru gjorde en liknande grej för ett par år sedan. Hon fixade ett statligt kulturstipendium på ca 500 000, tog sedan tjänstledigt och skrev också en riktig klassiker som handlar om lyckopiller. Inom parentes nämnt att jag förträngt bokens titel, men det var väl nåt i stil med ”Lyckopillerbluffen” eller ”Varför har Sverige så många pillertrillare?”.
Det är komiskt när toppolitikerna förbryllas över ett land dom själva sitter och styr och bestämmer över.
Familjen Nudiiee är i vart fall som helst ett par riktiga trixare och halvgangsters och ett klart symptom på hur sjukt det här landet har blivit.
Vill vi ha tillbaka dom här två med i toppen igen?
Sådana där som skor sig på statens bekostnad och stoppar skattebetalarnas pengar i egna fickor.
Om Pärra mot förmodan kom tillbaka skulle han säkert få ”kneget” som skolminister och yla med kluven tunga i fyra år att ”vi måste stoppa skolket bland våra skolungdomar”.
Det skulle väl kännas trovärdigt efter en sån här episod?
Var kommer allt politikerförakt ifrån?