torsdag 8 april 2021

Krönika: Positiva nyheter

EXTRA: Toyota bygger 25 bilfabriker i Sverige.
Det är ytterst ovanligt med positiva nyheter i svensk media. Det händer nästan aldrig något bra i landet längre. Jag menar så att man känner, att här finns möjligheter att tjäna pengar, eller det här var ett framsteg för oss svenskar. Som t.ex. om Toyota skulle göra en storsatsning här med 25 bilfabriker. Oj, nu kan man greja ett bra jobb och köpa hus. Men aldrig något sådant. Istället är det bara down, down, down för jämnan. Vi vrider oss nedåt i en malström, sa Ulf Lundell för tjugo år sedan. Thomas Di Leva säger samma sak idag. På Systembolaget ser jag en hårdrockare med en t-shirt som det står ”Death Row Records” på. Han menar att vi alla är dödsdömda och bara väntar på döden. Vi är döende. Sverige är döende. Vi har blivit en äta-skita-sova-dö-kultur.

Nuförtiden får man inte en chans från något håll. Aldrig några öppningar i spelet. Alla verkar praktisera cocooning. Inga framsteg görs, allt går bakåt. Och nedåt. Det här kommer att gå åt helvete för alla. Sverige sjunger på sista versen. Om 5-10 år kommer allt att klappa ihop.

Under tiden samlar man poäng på PRO-kortet, alltmedan tiden tokrusar mot döden.

Ska man tro på Gud eller Hitler?

I den onda lilla idiotstaden har ingen längre lust att gå ut: Fan nu måste jag gå och köpa kaffe igen! På tv visar villamänniskorna upp sig. De som har sitt fixat.

Det är så att man vill spy.