fredag 19 mars 2021

Religion: Israeliterna, profeterna och apokalypsen

En scen ur apokalypsen?
Israeliterna, eller judarna som de flesta säger, har egentligen aldrig trott på sina egna profeter i samtiden. Det är ett mönster som går tillbaka minst 3000 år.

Man trodde inte på Joel, man trodde inte på Hesekiel, man trodde inte på Daniel och man trodde inte på Jesus, som man ännu inte erkänt som sänd av Gud. Så här har det alltid varit i Israel, att man motarbetat Guds ord i nuet när budskapet kommer direkt från himlen. Däremot kan de uppvärdera profeterna 500 år senare när man med facit i hand kan se att de hade rätt. I efterhand blir de erkända. Men då är alla dåtidens inblandade redan döda. Det är som med många svenska diktare och konstnärer. Israeliterna har i allmänhet fängslat sina profeter när budskapet varit obekvämt.

Tre miljoner döda i corona känns som rena apokalypsen, men så måste man ha känt under första och andra världskriget också, att det var den sista tiden man levde i. Likadant under pesten på medeltiden. Det var ju sjunde inseglet det med.

Är det någon form av utdragen apokalyps där västvärlden är i målsiktet? Slutet på en civilisation?

Det är ju som att Gud hela tiden straffar framförallt Europa. Och det här har hållit på väldigt länge. De allra rikaste länderna i världen är och har varit under ständig attack, och det är för att vi är jordens kolonialherrar. De vill att Europa och USA ska falla. Förmodligen vill Allah det också. Det har vi sett under minst 1000 år nu.

USA och Europa har kineserna, araberna, ryssarna, indierna, afrikanerna, indianerna och naturfolken emot sig. Och det är mäktiga fiender.

Det här ser inte riktigt bra ut för oss.