måndag 8 mars 2021

En knivig fråga för Restaurang Delikatessen

Grilled marbled meat.
Vad kallas en kock som lagar alltför god mat?

Förförisk?

Förfaren?

Förslagen?

Kan restaurangmat smaka för bra? Finns det en gräns för det?

”Nej, det här äter vi inte upp, det var för gott, det skrämmer oss. Den här maten var astral. Den är livsfarlig.”

Matskribenten AA Gill, 62, dog för några år sedan. Hela kroppen var full av cancer, inte ett organ var skonat. Han recenserade den allra lyxigaste lyxmaten i London för Sunday Times.

Jag får böja mig för ondskan på Restaurang Delikatessen. Jag ger er betyget 10 av 5 möjliga. Ni har helt klart den möraste och läckraste fransyskan i staden, säger Lucifer.

”I går gick vår medarbetare Jan Bodell bort bara 58 år gammal. Vi hedrar hans minne med vita armbindlar och genom att nöja oss med buljong i dag.”

Har ni hört den? Nej, inte jag heller.

När alla bara drivs av hunger, är en människa inte mycket värd. Man ser inte längre än näsan räcker. Man har inga andra känslor än aptiten. Städernas gemenskap är potatisens gemenskap. Sverige är ett riktigt potatisland. SVT och TV4 ser inget annat heller.

De hade varit i Afrika på ett hjälpprojekt. När de kom hem åkte de till City Gross och inhandlade tre överfulla vagnar med gourmetmat. Nu ska Jeanette Knödel och Hans Rösti gifta sig. De är så fina ihop.