söndag 24 maj 2020

Bibelcitat

Bibeln profeterade om Egyptens fall,
och så blev det.












”Tvål och såpa skall inte göra er rena.”

”Den starke skall icke vara stolt. Den vackra skall inte vara stolt. Den rike skall icke vara stolt. Stolt skall den vara som känna Herren Guds avsikter med denna jord: att verka för kärlek, rättfärdighet och rättvisa, ty däri ligga hans glädje.”

”Leta bland folket och se om du kan hitta en enda ärlig människa.”
Jeremia

”Tänk på din far: han åt och drack och gjorde vad som är rätt och riktigt – då gick allt honom väl. Han värnade den svages och fattiges rätt – då gick allt väl.”
Jeremia 22:15-16

Jeremia profeterade en tid efter Mika om Guds stora vrede mot det judiska folket för deras ondska. Först gjorde alla narr av honom, sedan vände alla sig emot honom och till sist greps han och hotades med dödsstraff. Folket, profeterna, prästerna och stormännen kunde inte tåla hans ord. De kunde inte tåla Guds ord. Vad säger det om människan? Till sist kände sig Jeremia så förkrossad av allt detta att han sa till Herren, att han önskade att han inte hade blivit född. Litet så är det att vara en Guds profet och tjänare.

”Egypten ska bli till ödemark och ruiner. Då skall de inse att jag är Herren.”
Hesekiel 29:9

”Men efter 40 år skall de komma tillbaka till landet de härstammar ifrån. Där ska de bli ett obetydligt kungarike, obetydligast bland riken. Aldrig mer skall de få förhäva sig mot andra folk, och israeliterna skall inte längre förlita sig på dem och röja sin synd genom att vända sig till dem. Då skall de inse att jag är Herren.”
Hesekiel 29:13-16

Den 5:e juni 1967 hotade arabstaterna Egypten, Jordanien och Syrien med att Israel skulle komma att utplånas. Israel slog till först med en flygattack i ett krig som varade i blott sex dagar - Sexdagarskriget. Israel vann och lade beslag på Västbanken, Gazaremsan, Golanhöjderna, Sinaihalvön och Östra Jerusalem. Än en gång profeterar alltså Bibeln helt rätt.

Och det är just det som är fascinerande med "Böckernas bok".