söndag 22 september 2019

Vulture Culture

Stockholm gamar på övriga Sverige.












Har vi en gamkultur i Sverige?
I Stockholm brukar man säga att man inte vill vara Sveriges bankomat. Men i själva verket producerar de inga värden själva, inte en endaste ketchupflaska, utan får alla varor levererade från vischan, kornboden. Inte heller sin egen el producerar man. Det kan man väl säga att Norrland gör åt dem.
Utifrån rullar lassen mad mat, vin, öl, timmer, stål och skattepengar in till Stockholm. Tillbaka ger de banksystemet, gagg-media, kvasikultur, lagar, paragrafer och poliser. Snacka om gamar.
En halv miljon onda vindrickande akademiker bestämmer hur turerna ska gå i Sverige.
Eller ska vi säga en halv miljon parasiter?
Schmarotzer, som man säger i Tyskland.
Bobbyjane Boyne, 49, som är anger managementspecialist, fick ett vansinnesutbrott på en yngre kvinnlig rival på en pub i Coventry, och dunkade hennes huvud i ett handfat så blodet skvätte över hela toaletten.
Ett exempel på den utbredda schizofrenin i Sverige: när någon vinner fem miljoner på Triss i Nyhetsmorgon så ler vi och applåderar allesammans som om det vore vi själva som vann. Snacka om förvirrat beteende. Vi som genom missriktad inlevelse blir glada får ju inte en krona av vinsten själva. Så varför sitter vi och flinar åt storvinsten? Jo, därför att vi är schizofrena, och inte kan skilja på oss själva och andra.
Skönhetsinfluencern Samantha Last, 49, från England vaknade upp nyligen med en molande huvudvärk. Eftersom värktabletter inte hjälpte fick hon åka till akuten. Där konstaterades det att hon hade en stor hjärntumör som inte går att behandla. Gråtande meddelar hon nu på Youtube att hon bara har veckor kvar att leva. Kanske bara dagar. Hon ber om hjälp med pengar.
Tiggare saknas inte i den här världen i alla fall.
För 40 år sedan en av Sveriges största industrikoncerner med 40 000 anställda, men nu har KF:s imperium monterats ned, skriver SvD.
”Jag är inte säker på att Coop finns kvar om tre-fyra år”, säger en handlare.
Snacka om självmål.
Har de gamla gubbarna i ledningen plundrat det medlemsägda bolaget?
Den nya Rambo-filmen Last Blood är närmast parodiskt dålig, enligt Ekstra Bladet.
Darum sind die Klima-Kids zahmer als die 68er, skriver tyska Bild i dag.
Därför är klimatungarna tamare än 68-rörelsen.
Idiotin har gått så långt, att när man gör uppror idag, måste man vara alldeles politiskt korrekt och tala ett evidensbaserat vetenskapligt språk.
Allt vi vill ha är en säker framtid, förklarar Greta grötmyndigt.
Fängelsetillvaron för fångarna på Kumla är också säker i och för sig..
Svenska Vings ägare resejätten Thomas Cook står inför en kollaps och behöver ett tillskott på 2 miljarder inom 48 timmar för att klara sig. Resenärer med dessa bolag riskerar att bli strandade.
En av världens rikaste män, Paypals grundare Ken Howery blir ny USA-ambassadör i Sverige.
Men om han är så rik, ska han inte leva livet då? Ska man som miljardär ägna sig åt diplomatiska icke-frågor?
Är det vad pengarna är värda?
Att det ska vara så svårt att hitta ett liv vid sidan av jobbet. Det ser vi många exempel på. Jag tror det beror på att folk saknar fantasi.
I Paris gillar de lamm till vinet. De håller köttindustrin igång. Den globala byfåneindustrin. Men efter 40 är kvinnan inte längre något värd.
Svenska kyrkan kommer aldrig med något nytt. Aldrig nånsin. Samma stories för de fattiga idag som för 2000 år sedan, alltmedan prästerna vältrar sig i synd.
Expressen försöker att leva på att vara folklig. Enligt denna tidning har den stora massan alltid rätt och eliten fel. Svenska Dagbladet resonerar i mångt och mycket tvärtom. Den är elitistisk. Expressen värderar allt utifrån kvantitet. SvD försöker se kvaliteten bakom.
Expressen har en tendens att fokusera på idioterna och idiotin i samhället.
Sverige är på många sätt i ett krisläge just nu. KD-ledaren och jetsetaren Ebba Busch Thor åker i detta läge på kändisparty i Tel Aviv, trots att politikerna nu förmodas jobba. Snacka om verklighetsfrånvänt beteende.
Ett land som befinner sig i kris, samtidigt som eliten festar brukar vi se i auktoritära regimer strax innan deras fall. Så brukar det gå till i bananrepubliker där en diktator har makten.
Sverige faller.