söndag 23 augusti 2009

Spaceage 2125 – ett framtidsscenario

All teknik blir trådlös, även elen. Fiberoptiken har sedan länge hamnat på sophögen.
Superdatorerna bärs som små digitalur runt handleden och kommunicerar via berörbara hologram.
Bussar och tåg för de fattiga har ersatts av magnetiska, ljudlösa personliga spårbilar som är gratis och går dygnet runt. För de rika finns japanska antigravitationstefat som möjliggör jordenruntresor på mindre än en halvtimme. Resandet når nya svindlande nivåer när man kan ta sitt tefat till New York klockan 12 för en öl och en snabblunch, för att sedan vara tillbaka hemma i Sverige vid tvåtiden samma dag.
Robotarna blir intelligentare än människorna och varje hushåll har minst en egen personlig robot som sköter all tråkig marktjänst, såsom städning, tvättning, matinköp och gourmetmatlagning. Robotarna tar över i princip allt mänskligt arbete som finns, varvid vi blir helt sysslolösa för jämnan. Detta leder till att mänsklighetens främsta intressen blir diverse nya legala droger, resor, sport och sex.
Kliniskt steril föda medför att alla kroppsodörer försvinner och mänskligheten blir på köpet ännu mer sexfixerad än någonsin tidigare i världshistorien, nu när man slipper stanken.
Äktenskap mellan människor och anderoider legaliseras.
Ryanair börjar flyga reguljärt till Venus och Mars. Vid eventuellt inställt flyg på grund av force majeur garanteras ej återresa. Du får ta dig hem bäst du kan, om du kan.
Jordens befolkning uppgår till 75 miljarder och överbefolkningen leder till att världshaven och månen börjar kolonialiseras. Undervattens- och månstäder byggs.
Nasa börjar skicka farkoster till fjärran galaxer för att hitta en ny beboelig jord, när nu den gamla håller på att bli förbrukad.
Alla vapen blir laserbaserade.
En klonad superintelligent härskarras skapas i labben för att öka chanserna att lösa mänsklighetens långsiktiga överlevnadsproblem.
Överbefolkningen leder till att högsta tillåtna ålder blir 45 år. Detta regleras via aktiv dödshjälp.